Aan de slag met projecten

Maak snel een nieuw project aan en voeg je medewerkers toe.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Lees hier hoe je een project aanmaakt en welke instellingen erbij horen, zodat je zelf snel een eenvoudig een project aan kan maken en beheren.

Inhoudsopgave

De projecten module in het algemeen

Met de projecten module kan je projecten aanmaken waarop medewerkers uren, uitgaven en ritten kunnen registreren nadat je hun gekoppeld hebt. Je kan ook budgetten instellen, en de kosten vervolgens factureren aan de klant.

Let op! Voor projecten heb je het business abonnement of hoger nodig!

Het aanmaken van een project

Voor het aanmaken van een project, zullen we allereerst de projectenmodule aan moeten zetten in het app center. Klik op het tandwielicoon rechtsbovenin, klik dan op app center. Daar kan je de projectenmodule aanzetten. Vervolgens kan je op projecten in de menubalk klikken en een nieuw project aanmaken.

De instellingen van je project

Je ziet nu een enorme hoeveelheid aan instellingen. Geen paniek, hieronder staat kort beschreven wat je in kan stellen.

Algemeen

Bij algemeen voer je de algemene gegevens van je project in. Selecteer hier een klant en geef je project een naam. Je kan hier ook een projectcode toevoegen aan je project, zodat je een alfabetische volgorde houdt van de projecten per klant ([code] - [naam] bijvoorbeeld: P003 - Website). Je kan ook kiezen om er een subproject van te maken. Meer over subprojecten vind je hier.

Facturatie

Is het project facturabel? Geef bij facturatie de gewenste facturatiemethode op. Als je wil dat het project wordt gefactureerd op basis van ‘Nacalculatie, Vaste Prijs of Abonnement’ schuif de knop bij ‘Facturatie’ aan. Selecteer hierbij ook de factuurmethode en vul de gevraagde regels in, die voor jou van belang zijn. Klik hier voor meer informatie over de verschillende project factuurmethodes.

Budget

Heb je een budget op je project? Voer deze in bij Budget en kies welk budget methode je wil hanteren. Om een herinnering te ontvangen als je een bepaald percentage van het budget verbruikt is, schuif dan de knop ‘Notificatie’ aan en vul een percentage in wanneer je een notificatie wenst te ontvangen. Meer informatie over project budget methode vind je hier.

Toeslagen

Je kan er ook voor kiezen om bepaalde toeslagen aan je project te koppelen, bijvoorbeeld voor avondwerk, over werk in het weekend. Je kan kiezen uit de lijst met toeslagen die je al eerder aangemaakt hebt, of gelijk een nieuwe toeslag aanmaken.

Activiteiten

Wil je dat er alleen op bepaalde activiteiten geschreven kan worden bij dit project? Selecteer bij ‘Activiteiten’ dan deze activiteiten, geef aan of ze facturabel zijn en hang er indien gewenst een budget aan vast.

Medewerkers

Geef medewerkers toegang om op dit project te registreren via ‘Medewerkers’ en maak teams indien gewenst. Wil je een medewerker met de rol projectmanager toevoegen? Lees hier meer over.

Via Projecten is er de mogelijkheid om te filteren op projecten, een project te exporteren, projecten te bewerken en projecten te archiveren. Als je een project archiveert is er geen mogelijkheid meer om op dit project uren te schrijven of te bewerken. Bij ‘Gearchiveerd’ staan alle gearchiveerde projecten. Via deze weg verwijder je ook projecten door te klikken op de knop Acties > Verwijder.