De verschillende modules in TimeChimp
HRM
De rechten van de medewerkers en hun rollen

Meer info over de rollen/permissies van medewerkers

Meer dan een week geleden bijgewerkt

TimeChimp heeft de mogelijkheid om verschillende rollen toe te kennen aan medewerkers. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden en wat ze doen.

Inhoudsopgave:

De verschillende rollen binnen TimeChimp

TimeChimp heeft 4 standaard rollen. Namelijk:

• Beheerder

• Projectmanager

• Teammanager

• Gebruiker

Je kunt de rollen toekennen bij het aanmaken van een nieuwe medewerker onder HRM. Je kunt de rol van een medewerker altijd aanpassen. Dit kun je doen door een medewerker te bewerken.

Uitleg over de rechten van de rollen

Beheerder

De beheerder heeft alle rechten in de omgeving.

Projectmanager

Bij een projectmanager zijn er verschillende rechten die je aan kan zetten. Hieronder is er per recht uitgelegd, wat de projectmanager dan extra kan.

Recht 'Beheer alle projecten' op JA:

• Heeft toegang tot HRM

• Kan alle projecten inzien en projecten aanmaken/bewerken/archiveren/verwijderen.

• Kan registreren voor alle medewerkers en de registraties bewerken/verwijderen.

• Kan de status wijzigen van registraties naar geregistreerd, goedgekeurd, afgekeurd en afgeboekt.

• Kan urenspecificaties aanmaken.

• Heeft toegang tot teams: nieuwe medewerkers aanmaken, medewerkers bewerken, medewerkers locken en verwijderen.

• Kan de kosten/uitgaven/opbrengsten e.d. zien in teams van alle medewerkers.

• Heeft géén toegang tot tab beheer en tab algemene instellingen.

Recht 'Toegang kosten' op JA:

• Kan de kosten van het project waar hij/zij project manager van is, inzien (incl bovenstaand recht; dan kan de project manager bij alle projecten de kosten inzien in het projecten dashboard).

Recht 'Toegang facturen' op JA:

• Projectmanager kan alle facturen inzien bij financieel > facturen.

• Projectmanager kan facturen aanmaken en verzenden.

• Koppeling met een boekhoudtool? Kan ook verkoopboekingen aanmaken en direct factureren in de andere tool vanuit TimeChimp.

• Projectmanager kan facturen aanmaken vanuit overzichten. Dit betekent dat de status van de registraties die gefactureerd worden, wijzigen van geregistreerd naar gefactureerd.

• Projectmanager heeft toegang tot de tab financieel > ongefactureerd (kan ook vanuit deze tab factureren).

Recht 'Toegang offertes' op JA:

• Projectmanager kan alle offertes inzien bij financieel > offertes.

• Projectmanager kan offertes aanmaken en verzenden.

Recht "Financiële gegevens" op JA:

• De gebruiker kan financiële gegevens van medewerkers, projecten en registraties zien waar hij/zij toegang tot heeft.

Recht 'Labels aanmaken' op JA:

• Projectmanager kan uur labels aanmaken vanuit het tab 'Registreren'. Deze labels zijn voor alle medewerkers zichtbaar bij registreren.

Teammanager

Een teammanager kan:

• Een team aanmaken

• Uren goedkeuren van zijn/haar team

• Registraties van zijn/haar teamleden zien in overzichten en exporteren

Vanuit de rol als beheerder, projectmanager en teammanager kan je een team aanmaken.

Gebruiker

Een gebruiker heeft toegang tot de tab 'registreren', 'overzichten' en zijn/haar eigen profiel.

• In het registreren tab registreert de gebruiker op de klanten, projecten en/of activiteiten waar hij/zij op mag schrijven.

• In het overzichten tab ziet de gebruiker puur zijn of haar eigen registraties.

• In 'Mijn profiel' heeft de medewerker toegang tot zijn/haar dashboard (inzien van verlof, overuren en planning) en kan de medewerker o.a. zelf zijn/haar naam, e-mailadres of wachtwoord wijzigen.

Recht 'Labels aanmaken' op JA:

• Gebruiker kan uur labels aanmaken vanuit het tab 'Registreren'. Deze labels zijn voor alle medewerkers zichtbaar bij registreren.

Zelf rollen aanmaken

De standaard rollen van TimeChimp die hierboven beschreven zijn kan je niet bewerken. Voldoen deze standaard rollen niet aan jouw wensen? Dan kan je de module 'rollen' aanzetten en zelf een rol aanmaken. Ga hiervoor eerst naar het App Center en activeer de 'Rollen' module.

Let op! Voor de module 'Rollen' heb je het professional pakket nodig.

Eenmaal geactiveerd kun je vanuit beheer → rollen zelf een rol aanmaken en de rechten van deze rol samenstellen. Hang vervolgens de rol aan de juiste medewerkers onder HRM en klaar is kees!