Aan de slag met overzichten

Maak eenvoudig rapporten, urenspecificaties, Excel/PDF exports en facturen aan via 'Overzichten' in TimeChimp

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ontdek de mogelijkheden van de "Overzichten" module in TimeChimp. Leer hoe je filters en kolommen kunt gebruiken om specifieke registraties te vinden en hoe je overzichten kunt exporteren naar verschillende formaten. Daarnaast biedt de module verschillende acties, zoals het bewerken of verwijderen van registraties, het goedkeuren of aanbieden van uren, facturatie en het wijzigen van registratie-statussen. Optimaliseer je registratiebeheer met de kracht van Overzichten in TimeChimp.

Je raad het misschien al, bij 'Overzichten' vind je een overzicht van alle registraties die jij, je team, op je projecten of al je medewerkers hebben gemaakt. In deze start handleiding voor 'Overzichten' laten we zien wat allemaal mogelijk is in deze module. Laten we beginnen!

Inhoudsopgave

Filters & Kolommen

Wanneer je overzichten opent zie je (als het goed is) een hoop registraties. Boven in kan je heel veel verschillende filters toepassen om precies te zien waar je naar op zoek bent, zoals de tijdsregistraties van één bepaalde medewerker op een specifiek project, of bijvoorbeeld gefactureerde uitgaven die zijn gemaakt in maart vorig jaar. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en door filters toe te passen zal je nog meer uit TimeChimp kunnen halen!

Naast filters kan je ook kolommen selecteren die je wel of niet wilt zien, nog een manier om in 'Overzichten' alleen te zien wat je wilt zien.

Kies rechtsboven voor 'Kolommen en vink de kolommen aan die je nodig hebt. Daarnaast worden alle filters, zoek acties, sorteringen etc onthouden binnen de overzichten wanneer je weer terugkomt op dit scherm!

Exporteren

Wanneer je de filters en kolommen hebt geselecteerd die voor jou belangrijk zijn kan je dit overzicht ook op verschillende manier exporteren.

Kopieren

Deze functie kopieert de registraties die je hebt geselecteerd en deze kan je vervolgens plakken waar jij wilt.

Printen

Print de geselecteerde registraties en ingestelde kolommen.

Excel

Exporteer de geselecteerde registraties en alle kolommen, ook die niet geselecteerd zijn.

Excel (alles)

Exporteert alle registraties en kolommen maar houdt wel rekening met de periode die je hebt geselecteerd.

CSV

Exporteer alle geselecteerde registraties en alle kolommen naar een Excel bestand met CSV formaat.

PDF

Exporteer de geselecteerde registraties met geselecteerde kolommen naar een PDF bestand.

Acties

Via 'Acties' heb je de mogelijkheid om nog een aantal dingen te doen, nadat je registraties hebt geselecteerd kan je bijvoorbeeld:

• Registraties bewerken of verwijderen

• Een urenspecificatie maken van geselecteerde uren, er opent een nieuw scherm waarin je de opmaak en kolommen van de urenspecificatie kan instellen.

• Registraties goedkeuren of aanbieden (als je hiermee werkt)

• Factureren in TimeChimp of het systeem waarmee je een koppeling hebt gemaakt

• Registraties afboeken

• De status van registraties wijzigen