Krijg inzicht met de overzichten pagina

Leer hoe je filtert, groepeert, accordeeert en exporteert als een expert.

Jasmine Hakkert avatar
Geschreven door Jasmine Hakkert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij uit hoe je de Overzichten pagina kan gebruiken voor het verkrijgen van inzicht in je registraties.Ook leggen we uit hoe je vanuit hier goedkeurd, exporteert of factureert.

Met TimeChimp heb je heel veel data verzameld. Uren, uitgaven en wellicht ook ritten registraties. Hoe krijg je inzicht in al deze registraties? Door gebruik te maken van verschillende filters en groeperingen krijg je inzicht.

Inhoudsopgave

Filteren

Hoe meer registraties er in TimeChimp komen, hoe lastiger het wordt om in één oogopslag alles te zien. Gebruik daarvoor de filter opties. Filter op klant, medewerker, periode of bijvoorbeeld op status.

Het is mogelijk om verschillende filters te combineren zodat jij alleen de data ziet die voor jou belangrijk is!

Groeperen

Naast filteren is groeperen van data waardevol. Met het groeperen zet je verschillende waarden bij elkaar. Bijvoorbeeld: Je filtert op een project en wilt per medewerker het aantal gemaakte uren zien, dan groepeer je vervolgens op medewerker. Je krijgt dan de uren geclusterd per medewerker.

Het is niet mogelijk meerdere groeperingen te combineren of om deze mee te nemen in je export.

Kolommen

De overzichten pagina is voor iedereen "uniek". Dit betekent dat je zelf kan bepalen welke kolommen je wel of niet ziet. Door deze dynamische weergave bepaal je zelf eenvoudig welke gegevens je wel of niet ziet. Dit is per persoon verschilend en geldt dus niet voor je collega's.

Goedkeuren/afkeuren

In het Overzichten scherm keur je de registraties van je collega's goed of af. Selecteer de regels die je wilt goedkeuren, klik rechts bovenin op acties en kies goedkeuren of afkeuren.

Keur je de uren goed? Dan zijn deze niet meer de bewerken en zijn ze "definitief" gemaakt.

Keur je de uren af? Dan kan de medewerker de uren bewerken en opnieuw aanbieden ter goedkeuring.

Wil je de uren eerst bewerken? Kies dan voor Wijzig status naar open. Op die manier is het mogelijk om de uren te bewerken zonder dat je een handeling van de medewerker vraagt. Zijn ze daarna correct? Dan keur je ze gewoon via de reguliere weg goed. Je hoeft dan niet opnieuw aan te bieden.

Exporteren

Alle data binnen TimeChimp is te exporteren, super handig! Zeker als je er verdere inzichten uit wilt halen. Selecteer eerst de data die je wilt exporteren. Kies vervolgens exporteren en vanuit het dropdown menu de gewenste exportfile.

Factureren

Vanuit Overzichten is het mogelijk eenvoudig en snel regels te factureren. Om te beginnen selecteer de regels die je wilt factureren. Dit kunnen registraties van uren, uitgaven en/of ritten zijn. Je gemaakte selectie wordt onthouden als je naar een andere registratiesoort wisselt. Klik vervolgens rechts bovenin op acties > factureren. Lees hier hoe het verder werkt.

Factureer je niet in TimeChimp, maar wil je wel de uren als gefactureerd markeren? Kies dan acties > wijzig de status naar gefactureerd. De uren krijgen dan de status gefactureerd, super handig voor je administratie.

Statussen

In het overzichten scherm hebben we verschillende statussen voor de registraties, maar wat betekenen die?

• Geregistreerd: De registratie is gemaakt.

• Aangeboden: De registratie is aangeboden ter goedkeuring.

• Goedgekeurd: De registratie is goedgekeurd.

• Afgekeurd: De registratie is afgekeurd.

• Afgeboekt: De registratie is afgeboekt.

• Gefactureerd: De registratie is gefactureerd.

Registratie geschiedenis

Een audit trial van je registraties is natuurlijk fijn en dat is mogelijk om te zien per registratie. Selecteer in je kolommen de kolom: Status. Vervolgens zie je de verschillende statussen verschijnen. Klik op het vakje status. Er opent zich een pop up scherm. Hierin zie je de geschiedenis van de registratie, zoals: Wanneer de registratie gemaakt is, goedgekeurd is of gefactureerd.