Hoe keur ik uren goed of af?

Wil je de uren die je medewerkers hebben gemaakt goed of afkeuren? Leer snel hoe je dit kan doen in TimeChimp!

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ontdek ook hoe de goedkeuringsmodule werkt en hoe je in TimeChimp uren kunt goed- of afkeuren en hoe je goedgekeurde uren kunt doorzetten naar klanten. Controleer eenvoudig de status van de registraties en zorg voor een efficiënt goedkeuringsproces.

Als je de goedkeuren module hebt aangezet kan je registraties goed- of afkeuren. De registraties vind je natuurlijk terug bij 'Overzichten', medewerkers hebben ook de optie om hun uren aan te bieden. Als jij een rol hebt toegang heeft tot het goed- of afkeuren krijg je een mail wanneer een medewerker zijn/haar registraties heeft aangeboden. Een artikel over de instellingen van het goedkeuren vind je onderaan deze pagina.

Inhoudsopgave

Uren goed- of afkeuren

Het begint allemaal met het filteren van de 'aangeboden' uren in het 'Overzichten'. Zodra je de desbetreffende uren hebt geselecteerd, klik je op 'Acties' en kun je ze goed- of afkeuren. Wil je nog een opmerking toevoegen aan de urenregistratie? Dat kan! Deze opmerking wordt dan naar de medewerker gestuurd.

Goed- of afkeuren met een externe goedkeur werkflow

Maar wat als je goedgekeurde uren wilt doorzetten naar de klant? Dat kan ook heel gemakkelijk! Selecteer de goedgekeurde uren in het overzicht, klik op 'Acties' en selecteer 'Aanbieden aan klant'. De contactpersoon van het klantenportaal ontvangt dan een e-mail met een unieke link om de uren goed te keuren.

Let op: het aanbieden van uren ter goedkeuring aan klanten is pas mogelijk vanaf het Professional abonnement.

En andersom werkt het net zo simpel. Als de klant de uren heeft goedgekeurd, dan zie je in de kolom 'Status klant' in het overzicht welke registraties dit zijn. Deze goedgekeurde registraties kunnen vervolgens door de projectmanager/teammanager worden goedgekeurd.

En als je de 'Status' niet ziet staan in het overzicht, controleer dan even of je bij de 'Kolommen' of 'Status/Status (klant)' is geselecteerd om weer te geven in je kolommen. Easy peasy!

Met de goedkeuringsmodule in TimeChimp kun je registraties goed- of afkeuren. Bij 'Overzichten' vind je de aangeboden uren die je kunt filteren en vervolgens goed- of afkeuren via de 'Acties'-knop. Je kunt ook opmerkingen toevoegen aan de urenregistratie, die naar de medewerker worden gestuurd. Als je goedgekeurde uren wilt doorzetten naar de klant, selecteer je de goedgekeurde uren, klik je op 'Acties' en kies je 'Aanbieden aan klant'. De contactpersoon van het klantenportaal ontvangt een e-mail met een link om de uren goed te keuren. Als de klant de uren heeft goedgekeurd, wordt dit weergegeven in de kolom 'Status klant' in het overzicht, en kunnen de goedgekeurde registraties worden goedgekeurd door de projectmanager/teammanager. Controleer bij het ontbreken van de 'Status' in het overzicht of je de juiste kolom hebt geselecteerd. Goedkeuren en afkeuren in TimeChimp is eenvoudig en efficiënt!