Hoe registreer ik tijd

Leer snel hoe je op drie verschillende manier jouw tijd kan registreren in TimeChimp

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel laten we je zien hoe je met een duur, van en tot tijd, of timer eenvoudig je tijd kan bij kan houden en registreert voor de klanten en projecten waar je op werkt. Hierdoor krijg je inzicht in de gemaakte uren van jezelf of je medewerkers, weet je hoeveel uren besteed worden op de verschillende projecten en krijg je grip op budgetten en facturatie.

Inhoudsopgave

Het registratiescherm

Registreren van je gewerkte uren doe je vanaf het tabblad 'Registreren'. Aan de linkerkant van je scherm zie je het menu om te selecteren voor welke klant je hebt gewerkt, op welk project en welke activiteit je hebt gedaan.

Ook kan je door op het label icoontje te klikken een label toevoegen aan de tijdregistratie die je gaat maken.

Suggesties

Door op 'Suggesties' te klikken kan je nog sneller je werkzaamheden registreren. Als je hierop klikt opent een menu aan de rechterkant van je scherm. Hier zal je geplande diensten uit het personeelsrooster, werkzaamheden in de projectplanning of afspraken uit je Outlook of Google agenda zien staan. Hoe je je agenda kan verbinden met TimeChimp lees je hier.

Registeren voor een andere gebruiker

Heb je een beheerder account? Dan kan je ook voor andere gebruikers registeren door op het poppetje icoon te klikken. Selecteer hier de medewerker waarvoor je uren wilt registreren en volg de normale registratie stappen.

Weergave

In het registratie scherm kan je voor drie verschillende weergaves kiezen. De standaard is de dagweergave, je ziet dan alleen de registraties van vandaag en kan door op andere dagen te klikken deze dagen bekijken of op deze dagen registreren.

Als je de weekweergave gebruikt voeg je regels toe met de klant, het project en de activiteit. Gedurende de week kan je eenvoudig uren wijzigen of toevoegen of kan je snel uren toevoegen voor een hele week.

De tijdlijn weergave kan je gebruiken als je ook de TimeChimp tracker installeert, hier lees je meer over de TimeChimp Tracker.

Tijd Registreren

Elke registratie begint bij het invullen van een klant, project en activiteit die je hebt gedaan. Vervolgens heb je drie manieren om jou gewerkte uren in te voeren in TimeChimp. Hieronder leggen we uit welke dat zijn en hoe je deze gebruikt.

Van-tot functie

De eerste manier om je uren te registreren in TimeChimp is door een begin- en eindtijd in te vullen. Voer je begintijd in in het 'Start' vakje en je eindtijd in het 'Eind' vakje en de pauze die je (hopelijk) hebt gehad bij 'Pauze'. TimeChimp rekent automatisch het totale aantal uren uit en het enige dat jij nog hoeft te doen is op 'Uren toevoegen' te klikken.

Totale uren

De tweede optie die je hebt is om in een keer je totaal gewerkte uren voor de dag of een specifieke activiteit in te voeren. Dit doe je door in het grote vak met '00:00' het totaal in te vullen.

Timer

De derde en laatste optie die je kan gebruiken om tijd te registreren in TimeChimp is door een timer aan te zetten. Zo kan je in nog meer detail bijhouden hoeveel tijd je bent bezig geweest per klant, project en/of activiteit.

Start de timer door simpelweg op 'Start timer' te klikken en in het overzicht aan de rechterkant zal je zien dat er een timer gaat lopen voor de klant, het project, en de activiteit waar je aan gaat werken.

Ben je klaar met deze activiteit, klik dan op de stop knop. Nam je alleen even een korte pauze? Dan kan je de timer weer starten door op de start knop te klikken en de timer zal zich dan hervatten.

Kopieer je uren van vorige week of uit de planning

Het komt natuurlijk ook voor dat je in een bepaalde periode dezelfde uren of voor dezelfde klanten/projecten werkt als de week of ervoor. Daarom kan je naast de drie manieren om uren te registreren kan je ook je uren of projecten van vorige week kopiëren.

Als je nog geen registraties hebt gedaan op een dag of week zie je in het midden van je scherm 'Kopiëren' staan. Klik hierop en kies voor een van de opties.

De opties voor het kopiëren van de planning en het rooster zijn alleen beschikbaar als jouw organisatie deze modules geactiveerd heeft.

1. Vorige week (zonder uren) - kopieer alleen de projecten waarop je hebt gewerkt en niet de uren.

2. Vorige week (met uren) - kopieer zowel de projecten en klanten waarop je hebt gewerkt en de gewerkte uren.

3. Planning deze week - kopieer de uren die zijn ingepland voor jou vanuit de projectplanning.

4. Rooster deze week - kopieer het rooster dat voor jou is gemaakt.

Bied je uren aan

Het kan zo zijn dat je jouw uren moet laten goedkeuren door een opdrachtgever of door je manager. Dit kan je op twee manieren doen, de eerste manier is per registratie door op de drie puntjes achter een registratie te klikken en vervolgens op 'uren aanbieden'. Je kan ook alle uren die je hebt gemaakt in een week in één keer aanbieden. Dit doe je door naar de weekweergave te gaan, rechtsonder zie je 'Uren deze week aanbieden' staan.