De verschillende modules in TimeChimp
HRM
Hoe nodig ik medewerkers uit voor TimeChimp

Voeg je medewerkers toe aan TimeChimp en laat hen ook hun uren registreren.

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het toevoegen van jouw medewerkers is natuurlijk erg belangrijk en in dit artikel zullen we de twee manieren laten zien waarop je dit kan doen, handmatig of via een import.

Inhoudsopgave

Toevoegen via 'HRM'

De eerste optie voor het toevoegen van medewerkers gaat via de 'HRM' module. Als je hiernaartoe gaat zie in rechtsboven '+ Nieuwe medewerker(s)' zien staan. Klik hierop en dan opent het menu dat je hieronder ziet.

Vul de naam, het e-mailadres, de rol, en de taal van de medewerker in. Je kan ook kiezen of deze medewerker meteen een uitnodiging moet krijgen en of de medewerker(s) aan alle huidige projecten toegevoegd moeten worden. Wil je meerdere medewerkers toevoegen, klik dan op '+ nog een medewerker' en vul de gegevens in van de andere medewerker in. Hierna hoef je alleen nog maar op 'Toevoegen' te klikken en je collega's kunnen beginnen met hun tijd registreren via TimeChimp!

Importeer je medewerkers via CSV bestand

De tweede optie die er is om medewerkers toe te voegen is via een import, dit kan handig zijn als je veel medewerkers in een keer moet toevoegen.

De eerste stap is om een Excel bestand aan te maken met hierin de volgende kolommen. We hebben ook alvast een template document aangemaakt dat je kan gebruiken.

• Naam

• E-mail

• Labels (Gebruik je meerdere labels, scheidt deze dan met een ',')

• Taal (ned, eng, dui, pol, fra en spa)

• Verkoop uurtarief

Sla het bestand vervolgens op als .CSV bestand en ga naar de instellingen van TimeChimp door op het tandwiel icoontje te klikken. Ga in de instellingen naar 'Import/export' > 'CSV/Excel' en vervolgens op 'Importeer medewerkers'. Upload het .CSV bestand dat je zojuist hebt gemaakt met alle medewerkers, selecteer of je bestand kolomnamen bevat en klik op 'Start uploaden'.

TimeChimp zal aan je vragen in welke kolom welke informatie staat, selecteer de juiste kolom of gebruik 'Sla kolom over' als deze niet van toepassing is. Het laatste dat je moet doen is klikken op 'Start importeren' en alle medewerkers zullen aan TimeChimp worden toegevoegd en gelijk een email ontvangen om hun account te activeren.

En dat is het! Je hebt je medewerkers toegevoegd aan TimeChimp en ze kunnen beginnen met het registreren van hun uren, uitgaven en/of ritten!