Payroll
Hoe koppel je Loket met TimeChimp

Met de Loket koppeling kun je eenvoudig medewerkers importeren en uren exporteren

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe je makkelijk Loket met Timechimp koppelt om eenvoudig medewerkers te importen en uren te exporteren

Inhoudsopgave

Over Loket

Loket.nl biedt een online platform voor salarisadministratie en HR-management voor bedrijven, accountants en administratiekantoren. Het platform is cloud-based, wat betekent dat klanten toegang hebben tot hun gegevens vanaf elke locatie met internettoegang. Het platform omvat onder andere salarisadministratie, verlofregistratie, urenregistratie, personeelsdossiers, arbeidsovereenkomsten, verzuimregistratie en rapportages.

Wat kun je exporteren naar Loket?

Je kan gemakkelijk uren exporteren naar Loket en werknemers importeren naar TimeChimp.

Koppeling activeren

Om een koppeling te maken met Loket ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de Loket app. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar Loket om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen. Wanneer je dit succesvol volbracht hebt word je doorgezet naar de instellingen pagina van Loket in TimeChimp (Instellingen -> Loket).

Vul hier alle instellingen zo compleet mogelijk in.

Medewerkers importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Loket kun je bij Instellingen -> Importeren alle medewerkers uit Loket importeren.

Deze kun je daarna bekijken in het HRM tabblad

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> Loket elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je medewerkers.

Let op!

De koppeling is op basis van email adres. Zorg er dus voor dat het emailadres van de medewerker in Loket altijd is ingevuld.

Uren exporteren

Je kunt eenvoudig alle uren exporteren per periode voor alle medewerkers in Loket.

Je kunt alleen de uren exporteren van de medewerkers die je vanuit Loket hebt geïmporteerd. Belangrijk om dus eerst even deze import te draaien als dit nog niet gedaan is. Als er al medewerkers in staan, maar deze komen niet uit Loket kan je de import draaien met de optie 'bestaande bijwerken'.

Verder kan je bij Instellingen > App Center > Loket de juiste looncomponenten invullen voor normale uren, ziekte uren en verlofuren.

Ga voor export naar naar Instellingen -> Exporteren. Kies hier voor Loket. Kies het jaartal en maand (periode) en druk op Starten. Als de export succesvol is gelukt, krijg je per medewerker het aantal (totaal) uur wat geëxporteerd is voor die periode.