Hoe koppel je Sevdesk met TimeChimp

Met de SevDesk koppeling kun je eenvoudig alle klanten importeren en van je uren een factuur aanmaken.

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe je Sevdesk makkelijk koppelt aan TimeChimp en eenvoudig klanten importeert en facturen / verkoopboekingen aanmaakt.

Inhoudsopgave

Over Sevdesk

SevDesk is een Duits online boekhoudplatform dat kleine bedrijven en zelfstandigen helpt bij het bijhouden van hun financiën. Het biedt functies zoals facturering, uitgavenbeheer, urenregistratie en boekhouding, en stelt gebruikers in staat om eenvoudig facturen te maken en te verzenden, kosten bij te houden en belastingaangiftes te doen.

Wat kun je exporteren naar Sevdesk?

Met de SevDesk koppeling in TimeChimp kunnen gebruikers hun geregistreerde uren en facturen eenvoudig importeren in SevDesk. Na het maken van de koppeling kunnen klanten worden geïmporteerd en facturen kunnen worden aangemaakt in SevDesk vanuit de geschreven uren en uitgaven in TimeChimp. Het is ook mogelijk om producten aan te maken in SevDesk, zodat factuurregels automatisch worden gekoppeld aan de juiste BTW-tarieven en categorieën

Hoe zet ik de koppeling op?

Je activeert de koppeling via ons app center. Deze is te vinden via Instellingen (tandwieltje) > app center > integraties. Klik gewoon op het SevDesk logo zoals in het voorbeeld hier onder en volg onderstaande stappen:

Bij het activeren word je direct doorgezet naar de instellingenpagina van SevDesk in TimeChimp (Instellingen > App Center > SevDesk ). Je volgt de volgende stappen:

1. Ga naar je SevDesk omgeving

2. Ga dan naar -> Instellingen -> Gebruikers

3. Klik op een speficieke gebruiker die je als 'API gebruiker' wilt gebuiken en dan op 'Display' bij het veld 'API-token'.

4. Vul je wachtwoord in en kopieer de API key en plak deze in TimeChimp bij je SevDesk instellingen

Klanten importeren

Na het maken van de koppeling kan je beginnen met het importeren van klanten. Ga hier voor wederom naar Instellingen (tandwieltje) en kies voor Importeren > koppelingen om alle klanten uit SevDesk importeren.

Gelukt? Dan zijn deze klanten te vinden bij 'Relaties'.

Let op:

De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het debiteurnummer in SevDesk.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in SevDesk zal hij dan automatisch de klant in SevDesk aanmaken wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Vanaf nu kan je eenvoudig een factuur aanmaken in SevDesk van al je geschreven uren, uitgaven en ritten in Timechimp. Om zit te doen selecteer je de gewenste urenregels in Overzichten en kies voor Acties -> Factureren in SevDesk.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan in Financieel je factuur, verzend deze naar de klant en selecteer hier na wederom de factuur door de regel aan te vinken.

Kies voor Bulk acties > Verkoopboekingen in SevDesk aanmaken.

Producten

Het is mogelijk om in SevDesk producten aanmaken, zodat de hieraan gelinkte factuurregels direct aan het juiste BTW-percentage en categorie (o.a. voor juiste grootboekrekening) worden gekoppeld.

Kies in TimeChimp een standaard product kiezen bij de instellingen pagina van SevDesk. Daarnaast kun je ook aan een activiteit of een uitgave categorie een product koppelen (bij het bewerken van deze activiteit/categorie).

Wanneer je nu uren registreert op deze activiteit en hier een factuur van maakt zullen deze automatisch de juiste categorie en BTW-percentage hebben.