Hoe koppel je Cash aan TimeChimp

Met de CASH koppeling kun je eenvoudig klanten importeren en facturen/verkoopboekingen aanmaken

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe je Cash makkelijk koppelt aan TimeChimp en eenvoudig klanten importeert en facturen / verkoopboekingen aanmaakt.

Inhoudsopgave:

Over Cash

CASH is een Nederlands boekhoudpakket dat wordt gebruikt voor het bijhouden van de administratie en boekhouding van kleine bedrijven. Het biedt functionaliteiten zoals facturering, bankreconciliatie en btw-aangifte. CASH is beschikbaar als desktopapplicatie en als online oplossing.

Koppeling activeren

Om een koppeling te maken met CASH ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de CASH app. Je kunt deze gratis activeren.

Na het activeren kom je op de instellingen pagina. Stel daar je relatienummer,
e-mailadres en wachtwoord in. Druk op 'Opslaan', kies daarna de juiste administratie en klik dan nog een keer op 'Opslaan'.

Artikelen

Je kunt in CASH artikelen aanmaken, zodat de hieraan gelinkte factuurregels o.a. direct op de juiste omzetrekening terecht komen. In TimeChimp kun je een standaard artikel kiezen bij de instellingen-pagina van CASH.

Daarnaast kun je ook aan een activiteit of een uitgave categorie een artikel koppelen (bij Beheer). Wanneer je nu uren registreert op deze activiteit en hier een factuur van maakt, zullen de factuurregels automatisch gekoppeld worden aan het juiste artikel.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met CASH kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit CASH importeren. Deze kun je daarna bekijken bij Relaties -> Klanten.

De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in CASH.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> CASH elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in CASH wordt er dan automatisch een klant in CASH aangemaakt wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in CASH. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in CASH.

Ook kan je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in CASH. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in CASH.

Je kunt dit doen onder 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies dan Acties -> Verkoopboeking CASH aanmaken. Let wel op dat de factuur verzonden moet zijn voordat deze knop zichtbaar is.