Hoe koppel je Informer aan TimeChimp

Met de Informer koppeling kun je eenvoudig klanten importeren en facturen/verkoopboekingen aanmaken

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe je Informer makkelijk koppelt aan TimeChimp en eenvoudig klanten importeert en facturen / verkoopboekingen aanmaakt.

Inhoudsopgave

Over Informer

Informer is een bedrijf dat softwareoplossingen biedt voor bedrijfsadministratie en boekhouding. Hun producten omvatten onder andere een boekhoudprogramma, facturatiesoftware, voorraadbeheer en CRM-systemen. Ze richten zich voornamelijk op kleine en middelgrote bedrijven en staan bekend om hun gebruiksvriendelijke interfaces en uitgebreide functionaliteiten.

Koppeling activeren

Om een koppeling te maken met Informer ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de Informer app. Je kunt deze gratis activeren.

Om Informer te activeren heb je de API code en beveiligingscode van Informer nodig. De API code kan je vinden bij Informer onder instellingen -> API-sleutels. De beveiligingscode vind je hier ook onder Mijn account.

Deze dien je in te vullen bij Instellingen > App Center > Informer

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Informer kan je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit Informer importeren.

Deze kun je daarna bekijken bij 'Relaties'.

De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in Informer.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen > App Center > Informer elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in Informer zal hij dan automatisch de klant in Informer aanmaken wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in Informer. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in Informer.

Ook kun je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in Informer. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in Informer.

Je kunt dit doen onder Financieel -> Facturen (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies dan Acties -> Verkoopboeking Informer aanmaken.