Alle collectiesIntegratiesBoekhouding
Hoe koppel je e-Boekhouden aan TimeChimp

Met de e-Boekhouden koppeling kun je eenvoudig klanten importeren en facturen/verkoopboekingen aanmaken

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe je e-Boekhouden makkelijk koppelt aan TimeChimp en eenvoudig klanten importeert en facturen / verkoopboekingen aanmaakt.

Inhoudsopgave

Over e-Boekhouden

E-boekhouden is een online boekhoudsoftwareplatform dat bedrijven ondersteunt bij het beheren van hun financiële administratie. Het stelt gebruikers in staat om hun boekhouding efficiënt en effectief te doen via een online systeem, zonder dat er lokale software geïnstalleerd hoeft te worden.

Met e-boekhouden kunnen gebruikers verschillende boekhoudtaken uitvoeren, zoals het maken van facturen, het beheren van inkomsten en uitgaven, het bijhouden van banktransacties, het genereren van financiële rapporten en het doen van btw-aangiften. Het biedt ook functies zoals het automatisch verwerken van bankafschriften en het importeren van gegevens vanuit andere systemen.

Koppeling Activeren

Om een koppeling te maken met e-Boekhouden ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de e-Boekhouden app. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar e-Boekhouden om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen.

Wanneer je dit succesvol volbracht hebt word je doorgezet naar de instellingenpagina van e-Boekhouden in TimeChimp (Instellingen > App Center > e-Boekhouden). Vul hier alle instellingen zo compleet mogelijk in.

Let op: Voeg in het veld 'Grootboekrekening' alleen het nummer van de grootboekrekening in. Voer je ook de naam in dan zal de koppeling niet werken.​

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met e-Boekhouden kan je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit e-Boekhouden importeren. Deze kan je daarna bekijken bij Beheer -> Klanten.

De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in e-Boekhouden.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> e-Boekhouden elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in e-Boekhouden wordt dan automatisch de klant in e-Boekhouden aangemaakt wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in e-Boekhouden. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in e-Boekhouden.

Ook kun je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in e-Boekhouden. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in e-Boekhouden.

Je kunt dit doen via 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies daarvoor Acties -> Verkoopboeking e-Boekhouden aanmaken.