De verschillende modules in TimeChimp
HRM
Hoe stel je een gebruiker in TimeChimp in?

Pas de instellingen aan per medewerker zoals het contract of het verlofsaldo.

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat je een gebruiker hebt aangemaakt in TimeChimp zijn er nog veel instellingen die je kan toepassen. In dit artikel zullen we deze allemaal uitleggen zodat jij het meeste uit TimeChimp kan halen!

Inhoudsopgave

Allereerst, hoe kom je bij deze instellingen. Aan de rechterkant van de HRM tabel zie je in elke rij drie puntjes staan, klik hierop en kies voor 'Bewerken. Dit zal het account van de medewerker openen, aan de linkerkant zul je een menu zien dat je ook in de schermafbeelding hieronder ziet.

Onder de schermafbeelding zullen wij de verschillende kopjes uitleggen zodat je hier optimaal gebruik van kan maken.

Algemeen

Onder het kopje 'Algemeen' zal je de algemene instellingen van de gebruiker kunnen aanpassen zoals de naam, de rol en de taal van TimeChimp voor deze medewerker. Het enige dat je niet kan aanpassen is het email adres van jouw medewerker, dit kunnen ze alleen zelf.

Voeg labels toe aan de medewerker om makkelijk te segmenteren in overzichten of voer gegevens zoals een personeelsnummer of een badgenummer in.

Ook kan je hier instellen of deze medewerker een ZZP'er of freelancer is. Als je dit instelt zal jij de mogelijkheid hebben om facturen voor deze persoon aan te maken welke door de afnemer betaald kunnen worden.

Contract

Onder de contractinstellingen vind je twee subkopjes, 'Contract' en 'Rooster'.

Contract

Hier vul je het contract van de medewerker in. Op basis van het aantal uur en de inkoop/verkoop tarieven in contact zal TimeChimp automatisch overuren, kosten, en opbrengsten berekenen.

Zorg bij het instellen van een contract dat dit altijd op een maandag begint en start in de eerste week dat de medewerker van TimeChimp gebruik zal maken.

Verandert het contract van de medewerker? Voeg dan een nieuw contract toe in plaats van het huidige contract van een medewerker te bewerken.

Kies voor het contract type, de startdatum en optioneel een einddatum. Voer het aantal uren per week of per dag in en een verkoop- en/of inkoopuurtarief. Druk op 'Toevoegen' om het contract toe te voegen aan de medewerker.

Rooster

Maak je gebruik van een personeelsrooster of projectplanning? Dan kan je hier instellen of de medewerker een afwijkend rooster heeft met betrekking tot het aantal uren dat de medewerker beschikbaar is per dag.

Mutaties

Voor een nog beter over en inzicht in de uren die jouw medewerkers maken is het belangrijk dat ze ook hun verlof en verzuim in TimeChimp registreren.

Wanneer je begint met werken met TimeChimp voeg je hier het huidige verlof of verzuim saldo toe van de medewerker. Als medewerkers verlof of verzuim registreren zal dit automatisch van hun saldo worden afgetrokken en hier hebben medewerkers ook zelf inzicht in.

Onder de verschillende kopjes (Verlof, Verzuim, en Overuren) kan je het saldo van een medewerker bewerken.

TIP: Maak gebruik van verschillende afwezigheidstypes door deze aan te maken in de algemene instellingen, bijvoorbeeld voor ouderschapverlof of voor studieuren. Lees hier meer over verschillende afwezigheidstypes.

Overig

Onder het kopje 'overig' vind je de overige instellingen die kan je toepassen (duh).

Notificaties

Geef aan of de medewerker automatische emails moet ontvangen wanneer hij/zij vorige week geen of niet alle uren heeft aangeboden of het aantal registreerde uren niet voldoet aan het totale aantal contracturen dat is ingesteld onder 'contract'.

Projecten

Vanuit dit kopje kan je de medewerker gemakkelijk toevoegen aan of verwijderen van projecten. Voeg een medewerker toe aan alle projecten door te klikken op 'voeg medewerker toe aan alle projecten' of selecteer de projecten die van toepassing zijn uit de lijst. Verwijder een medewerker uit een projecten door op het kruisje naast de naam van het project te klikken.

Bijlagen

Voeg bijlages toe aan de medewerker zoals belangrijke documenten.

Self-billing

Is deze medewerker een ZZP'er of freelancer en heb je dit ingesteld in de algemene instellingen? Hier vul je dan de factuurgegevens in van de ZZP'er zoals bijvoorbeeld het factuuradres, IBAN, en Kvk-nummer.

Dat was het! Dat zijn alle instellingen die je op medewerker niveau kan aanpassen en gebruiken om TimeChimp nog optimaler te gebruiken.