Hoe werk je met feestdagen

Snel op weg met het instellen van de standaard feestdagen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Feestdagen. Iedereen viert ze, maar hoe stel je ze in in TimeChimp? Lees hier waar en hoe je ze eenvoudig importeert en wat je ermee kan.

Inhoudsopgave

Het importeren van feestdagen

Allereerst gaan we de feestdagen importeren. We hoeven ze gelukkig niet zelf in te voeren, want TimeChimp haalt ze voor je op. Ga naar beheer door op het tandwielicoon rechtsbovenin te drukken, en klik vervolgens op feestdagen in het menu aan de linkerkant.

Hier kan je kiezen van welk land je feestdagen wilt importeren en welk jaar. Selecteer het land en het huidige jaartal en klik op toevoegen. De juiste feestdagen zullen nu verschijnen in de lijst eronder.

Het aanpassen van feestdagen

Het kan zo zijn dat je een feestdag niet viert en daarom niet in TimeChimp wilt hebben. Of je wilt een feestdag "blokkeren" zodat je medewerkers er geen uren op kunnen registreren. Dit doe je door op het pen icoontje naast de betreffende feestdag te klikken.

Hier kan je de volgende instellingen aanpassen:

Instelling

Beschrijving

Naam

De naam van de feestdag

Datum

De datum van de feestdag

Omschrijving

De omschrijving van de feestdag

Blokkeer

Blokkeert medewerkers bij het registreren van uren

Het toevoegen van eigen feestdagen

Het is leuk om elk jaar te vieren dat je bedrijf een jaartje ouder is geworden. Hiervoor kan je ook een feestdag aanmaken. Scroll helemaal naar beneden en je vind de knop "nieuwe feestdag". Hier kan je je eigen feestdag toevoegen, met instellingen die jij wilt.