Whitelabel je TimeChimp e-mails

In dit artikel beschrijven we hoe je e-mail die verstuurd worden vanuit TimeChimp whitelabelt.

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door een whitelabel te gebruiken zullen emails die je via TimeChimp verstuurt vanuit jouw email domein verstuurd worden in plaats van email.delivery@timechimp.com. Dit oogt nog beter voor jouw klanten!

Inhoudsopgave

Voordelen whitelabel e-mail domein

Het is natuurlijk belangrijk dat e-mails die je verstuurd vanuit TimeChimp goed aankomen bij de ontvanger. Er bestaat bij deze aflevering een risico dat je e-mail in de ongewenste mail terecht komt van deze ontvanger. Om deze kans te verkleinen kun je jouw domein whitelabelen in TimeChimp.

Standaard worden mails verstuurd vanuit email.delivery@timechimp.com.

Mocht jou klant toch reageren en een email verzenden naar email.delivery@timechimp.com dan krijgen jou klant deze automatische reactie:

Je hebt een e-mail verzonden aan email.delivery@timechimp.com. Dit is een intern e-mailadres van het TimeChimp platform en kan niet gebruikt worden om in contact te komen met de afzender. In alle e-mails vanuit TimeChimp staat het e-mailadres van de originele afzender, gebruik dit adres om contact op te nemen met de afzender.

Hoe zet je een whitelabel op?

Om er voor te zorgen dat wij de volle machtiging hebben om vanuit jouw naam een e-mail te verzenden kun je jouw e-mail domein als whitelabel toevoegen. In TimeChimp kan je jouw e-maildomein ingeven bij Algemene Instellingen (tandwieltje) > Instellingen > Algemeen > naar beneden scrollen 'Whitelabel e-mail domein'. Hier kan je jouw e-maildomein ingeven en daarna krijg je 3 CNAME records die moeten worden toegevoegd in je DNS. Weet je niet wat een DNS is of heb je hier weinig verstand van? Dan raden wij zeker aan om dit even door je ICT beheerder, automatiseerder of hostingpartij te laten doen. Het is een minuutje werk, maar het vereist wel enige technische kennis.

Pas wanneer je het whitelabel gecontroleerd hebt en deze ook succesvol is geverifieerd, versturen wij e-mails vanuit jouw domeinnaam.

Let op: Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat DNS-records volledig zijn geverifieerd en van kracht zijn. Na het aanpassen of toevoegen van DNS-records voor whitelabeling van e-maildomeinen, kan het enkele uren tot zelfs een volledige dag duren voordat de wijzigingen wereldwijd zijn doorgevoerd.