Hoe gebruik je SSO?

In dit artikel leggen we hoe single sign on gebruikt om in te loggen in TimeChimp

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

Wat is SSO?

SSO staat voor "Single Sign-On". Het is een handige technologie die ervoor zorgt dat je maar één keer hoeft in te loggen om toegang te krijgen tot verschillende websites, applicaties of services. In plaats van telkens opnieuw je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, onthoudt SSO je inloggegevens en deelt ze veilig tussen de verschillende platforms. Hierdoor hoef je minder wachtwoorden te onthouden en kun je sneller en gemakkelijker toegang krijgen tot de dingen die je wilt gebruiken.

Hoe kun je inloggen middels SSO

1. Ga naar de TimeChimp-inlogpagina.

2. In plaats van je gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, klik op de optie 'Inloggen met office 365'

3. Nadat je bent geverifieerd door Microsoft 365 Azure AD, word je teruggestuurd naar TimeChimp en ben je succesvol ingelogd.

Meer informatie omtrent SSO

SSO via Microsoft 365 login. Houd er rekening mee dat Microsoft 365 Azure AD gebruikt als IdP (IdentityProvider).

Let op! Wanneer je TimeChimp onder een eigen domeinnaam draait vervalt de optie om in te loggen via SSO.

SSO op maat voor grote bedrijven die een enterprise-pakket hebben.

Aangezien het faciliteren van deze optie kostbaar is, wordt deze alleen aangeboden voor grootzakelijke klanten (minimaal 100 gebruikers) die een TimeChimp Enterprise-pakket hebben. Voor de opdrachtgever wordt een voorstel op maat gemaakt. Stuur hiervoor een e-mail naar info@timechimp.com of neem telefonisch contact met ons op.