Alle collectiesIntegratiesBoekhouding
Hoe koppel je Unit4 aan TimeChimp

Met de Unit4 Multivers koppeling kun je eenvoudig klanten importeren en facturen/verkoopboekingen aanmaken

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe je Unit4 makkelijk koppelt aan TimeChimp en eenvoudig klanten importeert en facturen / verkoopboekingen aanmaakt.

Inhoudsopgave

Over Unit4

Unit4 Multivers is een softwareoplossing voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkeld door Unit4, die bedrijfsprocessen stroomlijnt. Het biedt modules voor financieel beheer, projectbeheer, voorraadbeheer, verkoop en inkoop, evenals klantrelatiebeheer (CRM). Met functies zoals boekhouding, budgettering, facturatie, projecttracking, voorraadbeheer en CRM-tools helpt Unit4 Multivers bedrijven om de efficiëntie te verbeteren, middelenoptimalisatie te realiseren en klantrelaties te versterken.

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en aanpasbaarheidsmogelijkheden is het geschikt voor een breed scala aan sectoren en bedrijfsgroottes, waardoor organisaties hun financiën, operaties en middelen effectief kunnen beheren binnen één geïntegreerd platform.

Koppeling activeren

Om een koppeling te maken met Unit4 Multivers ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de Unit4 Multivers app. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar Unit4 Multivers om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen.

Wanneer je dit succesvol volbracht hebt word je doorgezet naar de instellingenpagina van Unit4 Multivers in TimeChimp (Instellingen -> Unit4 Multivers). Vul hier alle instellingen zo compleet mogelijk in.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Unit4 Multivers kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit Unit4 Multivers importeren. Deze kun je daarna bekijken bij realties -> Klanten.

De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in Unit4 Multivers.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> Unit4 Multivers elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in Unit4 Multivers wordt dan automatisch de klant in Unit4 Multivers aangemaakt wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in Unit4 Multivers. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in Unit4 Multivers.

Ook kun je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in Unit4 Multivers. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken?

Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in Unit4 Multivers.

Je kunt dit doen via 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies daarvoor Acties -> Verkoopboeking Unit4 Multivers aanmaken.