Hoe voeg je nieuwe relaties toe

Voeg nieuwe klanten/ relaties toe in jouw TimeChimp omgeving!

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel helpt je met het toevoegen van nieuwe relaties in TimeChimp.

Welkom bij onze uitleg over het toevoegen en bewerken van klanten in TimeChimp! In dit artikel leiden we je door het proces van het aanmaken van klanten in TimeChimp. Door deze eenvoudige stappen te volgen, word je in een mum van tijd een expert.

Inhoudsopgave

Stap 1: Toegang Tot het Relatie Overzicht

Om te beginnen logt je in bij TimeChimp en klik je op het tabblad "Relaties" in het bovenste menu. Dit brengt je naar het gedeelte Relaties, waar je je bestaande klanten kunt beheren en nieuwe kunt toevoegen.

Stap 2: Een Nieuwe Klant Toevoegen

Om een nieuwe klant toe te voegen, klik je op de knop + nieuwe klant in de rechterbovenhoek van het scherm Klanten of klik je op de + in de rechterbovenhoek en selecteer je: klant. Dit opent een formulier "Nieuwe klant" dat je kunt invullen met de nodige informatie.

Stap 3: Algemene instellingen

Vul het formulier "Nieuwe klant" in door de naam, het adres, de contactgegevens en de referentienummers van jouw klant in te vullen. Zorg ervoor dat je correcte informatie verstrekt om een naadloze communicatie en facturering te garanderen. Je kunt ook de zoekmachine van KvK of KbO gebruiken om automatisch klantinformatie toe te voegen. Bovendien kun je Relatie Labels toevoegen waarmee je gemakkelijker door jouw relaties kunt filteren.

Stap 4: Instellingen contactpersonen

Indien van toepassing voeg je contactpersonen toe aan jou relatie door op + Nieuw contact te klikken. Je vult de gegevens in en geeft aan of deze persoon ook de contactpersoon is voor de facturatie.

Stap 5: Financiële instellingen

In deze stap kun je klantspecifieke instellingen definiëren zoals het standaard uurtarief, BTW percentages & aanvullende financiële details. TimeChimp slaat deze instellingen op voor toekomstig gebruik, waardoor jouw workflow wordt gestroomlijnd.

Stap 6: Jouw Nieuwe Relatie Opslaan

Zodra je alle benodigde informatie hebt ingevuld en de instellingen hebt geconfigureerd, klik je op de knop "Opslaan". Dit zal de nieuwe klant toevoegen aan jouw TimeChimp account en deze beschikbaar maken voor toekomstige projecten en facturatie.

Stap 7: Bestaande Relaties Bewerken

Als je wijzigingen moet aanbrengen in de informatie of instellingen van een bestaande klant, zoek je gewoon de klant op in het overzicht Klanten, klik je op de drie puntjes rechts > bewerken, en breng je de nodige wijzigingen aan. Vergeet niet op "Opslaan" te klikken om de informatie bij te werken.

Door deze stappen te volgen, kun je jouw klanten efficiënt beheren in TimeChimp. Gelukkig klantenbeheer!