Soort: Artikel, lezen

Duur: <3 Min

Wat: Een artikel over hoe je een iDeal link kan toevoegen met je factuur

Voor wie: Beheerders

Eenvoudig en snel je factuur laten betalen d.m.v. iDeal? Door de koppeling met Mollie is dat mogelijk.

Koppeling opzetten

Om online betaallinks toe te voegen aan je facturen, moet je de koppeling tussen TimeChimp en Mollie activeren:

1. ga naar instellingen (tandwieltje),
  2. ga naar het het App Center,
  3. klik op de tegel van Mollie,
  4. selecteer "activeer app".

Je wordt vervolgens omgeleid naar de omgeving van Mollie. Log hier in met de bij jou bekende gegevens en autoriseer de koppeling. Kies hier voor "Geef toegang".

Is de koppeling geautoriseerd? Ga dan naar Instellingen > Mollie in TimeChimp. Voeg hier de organisatie toe. Wij halen hiermee de organisatie op waarmee je Mollie account is gekoppeld.

Klik hierna op Opslaan. Let op dat je organisatie is ingevuld.

Factureren met iDeal link

Als je alles hebt ingesteld, dan is het mogelijk te factureren met een iDeal link.

Doorloop de volgende stappen:

1. Maak een factuur aan. (lees hier hoe).
  2. Verzend de factuur door op verzenden te klikken.
  3. Kies Factuurtype en de Verzendmethode per e-mail.
  4. Vink bij stap twee de optie aan "Voeg betaallink toe" en "Voeg web factuur toe".
  5. Kies Versturen.

De klant ontvangt de factuur. In de online omgeving zit een betaaloptie waarmee hij/zij de factuur direct kan voldoen.

Koppeling werkt niet

Heb je problemen met het activeren van de koppeling (zoals de melding hieronder), neem dan contact op met Mollie, zij moeten dan handmatig jouw account activeren voor het kunnen koppelen met andere systemen.

Betaling niet geslaagd

Als de betaling n via TimeChimp + Mollie niet lukt, zorg er dan voor dat:

• De mogelijke betalingsmethodes in jouw Mollie geactiveerd en geverifieerd zijn;
  • Het Mollie account dat je gebruikt volledig geverifieerd is.
  • Het bedrag van de betaling altijd meer dan 0,00 is.
  • De factuur een nummer/code heeft, deze wordt namelijk gebruikt door Mollie als beschrijving.

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen hoe je de Mollie koppeling opzet en een iDeal link toevoegt bij het verzenden van een factuur.

Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op via het chat icoon rechts onder in je scherm. We staan klaar om je te helpen!

PS: Snel terug naar een stappenplan? Klik hieronder op de titel.