Hoe maak je een klantenportaal aan

In dit artikel laten we zien hoe je een klantenportaal opzet en wat je er mee kunt

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

Wat is een klantenportaal

Het klantenportaal binnen TimeChimp kan gebruikt worden om klanten inzicht te geven zonder dat ze een licentie of wachtwoord nodig hebben. Dit kan handig zijn wanneer een klant uren wilt inzien en/of goedkeuren, facturen of budgetten wilt inzien.

Aanmaken van het portaal

Stap 1: Klik op het tandwieltje

Stap 2: Ga naar klantenportalen

Stap 3: Klik hier op +Nieuw klantenportaal

Voilà! Je hebt een klantenportaal aangemaakt

Let op: Maak je een project aan met hierin alle medewerkers en maak je vervolgens het klantenportaal aan, dan zullen alle medewerkers zichtbaar zijn in het klantenportaal. Ook wanneer je achteraf medewerkers uit het project verwijderd.

Instellingen van het portaal

Onder het kopje 'Algemeen' selecteer je de klant van het klantenportaal en kan je de taal hiervan instellen.

Bij 'Instellingen' kan je aangeven welke gegevens jouw klant kan zien in het klantenportaal. Je kan bijvoorbeeld kiezen dat alleen geschreven uren weergeven worden zonder de omschrijving. Werk je met een budget? Dan kan je dit ook delen met de klant door 'Budget' op 'Ja' te zetten.

Let op: Het budgettype 'Totale kosten' wordt niet weergeven in het klantenportaal omdat dit om interne kosten gaat. Alle andere budgettypes worden wel weergeven.

Geef bij 'Projecten' aan welke projecten die onder deze klant hangen zichtbaar moeten zijn in het portaal. Bij 'Toegang' kan je contacten toevoegen aan dit klantenportaal die toegang hebben tot het portaal en de projecten in te kunnen zien.

Heb je bij een klant verschillende contactpersonen op verschillende projecten en is het niet gewenst dat deze verschillende contacten alle projecten in kunnen zien? Maak dan meerdere klantenportalen aan.

Let op! Wil je dat de klant de uren goedkeurt? Zorg en dan voor dat de app 'Goedkeuren' geactiveerd is en dat de 'goedkeuren workflow' op intern → extern, extern → intern of extern staat.

Enkel wanneer je de bovenstaande handelingen hebt voltooid verschijnt de instelling 'goedkeuren' in de instellingen van het klantenportaal.