Snel op weg met de mobiele app

Lees hier hoe de mobiele app werkt, van registratie tot goedkeuring

Stijn van der Gragt avatar
Geschreven door Stijn van der Gragt
Deze week bijgewerkt

In dit artikel behandelen we in hoofdlijnen hoe de mobiele app van TimeChimp werkt; hoe je een uur registreert, hoe je moet aanbieden, en waar je je overuren en verlof balans kan inzien.

Inhoudsopgave

Even kort, waar moet ik beginnen?

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een account hebt bij TimeChimp en dat de mobiele app op je telefoon staat. De app is te vinden in de Play Store van Android en de App Store van Apple. Na het installeren moet je inloggen met hetzelfde emailadres dat je gebruikt voor TimeChimp op het web en hetzelfde wachtwoord. Makkelijker gezegd dan gedaan, hé?

Let op: om de mobiele app van TimeChimp te installeren op je telefoon heb je minimaal Android versie 9 of iOS versie 14.0 nodig.

Een uur registreren

Tijd om een uur te registreren. Controleer of je bovenaan op het tabblad "uren" zit en klik rechtsonder op de "+" knop. Nu kun je kiezen tussen "timer" of "registratie". Voor een gewone urenregistratie klik je op "registratie". Dan moet je kiezen of je de totale duur van de registratie wilt invoeren of de start- en eindtijd. Tijd is geld, dus wees er zeker van dat je de juiste tijd invoert.

Nu kun je een klant en een project selecteren. Als je meteen een project selecteert, wordt de klant ook automatisch geselecteerd. Wel zo handig. Voeg nog even een activiteit toe en eventueel een label en omschrijving. Klik daarna op "opslaan" en voilà, de registratie verschijnt op je scherm. Het lijkt wel magie!

Uitgaven & ritten registreren

Uitgaven en ritten registreren gaat eigenlijk hetzelfde als uren. Klik bovenaan het scherm op "uitgaven" of "ritten" om naar een van die twee modules te gaan en klik weer rechtsonder op de ronde knop. Afhankelijk van wat je hebt gekozen, moet je hier verschillende details invullen, net als bij uren. Als je op "opslaan" tikt, wordt de registratie toegevoegd.

Aanbieden van uren, uitgaven en ritten

Natuurlijk wil je die hardgewerkte uren wel aanbieden. Dit kan heel eenvoudig op 2 verschillende manieren. Je kan op de urenregel (maar ook uitgaven en rittenregel) tappen om zo een detailweergave te openen. Onderaan het scherm bevind zich de knop “aanbieden.” Een tap op deze knop zal de gekozen registratie aanbieden.

Een ander mogelijkheid is het aanbieden in bulk. Ga onderaan je scherm naar goedkeuren, en klik op de paarse “uren aanbieden” knop. Selecteer vervolgens de uren die je wilt aanbieden en druk op de groene “aanbieden” knop. Nu alleen nog even wachten tot je manager ze goedkeurd.

Je overuren en verlof balans checken

Als er iets is waar we allemaal naar verlangen is het vakantie, of het inzetten van die overuren voor vrije tijd. Voor beide moeten we wel weten waar we dat terug kunnen vinden. Tap onderaan de mobile app op “dashboard” en scroll naar de “overzicht” widget. Hier kan je je overuren, ziekte en verlof inzien.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in het onderwerp waar je naar zocht. Mocht je nog vragen hebben of iets niet helemaal begrijpen, dan staan onze supportmedewerkers voor je klaar. Je kan altijd een chat starten met ons supportteam, zij helpen je graag verder. We streven ernaar om al je vragen binnen korte tijd te beantwoorden en je te voorzien van de informatie die je nodig hebt. Bedankt voor het lezen van ons artikel en veel succes met het toepassen van de opgedane kennis!