Alle collectiesIntegratiesCRM
Hoe koppel je Salesforce aan Timechimp

Het is mogelijk om jouw klanten eenvoudig en snel te importeren vanuit Salesforce.

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe je makkelijk Salesforce met Timechimp koppelt en je leven een stuk makkelijker maakt door niet elke keer dubbel je gegevens in te voeren

Inhoudsopgave

Over Salesforce

Salesforce is een CRM-softwarebedrijf dat via de cloud werkt en verschillende zakelijke toepassingen biedt voor het beheren van klantgegevens, verkoopprocessen, marketingcampagnes en klantenondersteuning.

Wat kun je importeren naar Timechimp?

Je kan makkelijk je klantgegevens importeren vanuit Salesforce naar TimeChimp.

Koppeling activeren

Om een koppeling te maken met Salesforce ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de Salesforce app. Activeer hier gratis de koppeling.

Na het activeren word je automatisch doorgezet naar Salesforce om je inloggegevens in te vullen.

Klanten importeren

Wanneer je de koppeling hebt opgezet, is het mogelijk om je accounts uit Salesforce naar TimeChimp te importeren. Ga hiervoor naar je instellingen (via het tandwiel icoontje) en klik op importeren. Vervolgens importeer je gemakkelijk en snel je klanten vanuit Salesforce.

In de koppeling wordt er gekeken naar klantnummer. Bestaat je klant in Salesforce en in TimeChimp? Zorg dat ze hetzelfde klantnummer hebben zodat het systeem ze als gelijkwaardig herkend.

Import geslaagd? Dan vind je de geïmporteerde klanten terug onder Relaties -> Klanten.

Wil je dat je klanten automatisch in TimeChimp komen?

Geef dit aan onder Instellingen > Salesforce. Indien gewenst worden elke nacht je (nieuwe) klanten automatisch geïmporteerd in TimeChimp.