Hoe werken offertes binnen TimeChimp

Offerte aanmaken en versturen in TimeChimp

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe je een offerte moet opmaken en versturen. Ook laten we de mogelijke instellingen zien.

Inhoudsopgave

Let op! Voor het aanmaken, versturen of het aanpassen van de instellingen heb je de rol beheerder nodig.

Hoe maak ik een offerte aan?

• Maak een nieuwe offerte aan.

Onder Financieel → Offertes kun je via +nieuwe offerte een nieuwe offerte opmaken.

• Kies de klant.

Selecteer vervolgens de klant. Staat de klant er nog niet tussen? Maak deze dan aan onder relaties.

• Vul de offerte.

De klant- en offerte details worden de gegevens van de klant ingevuld. Deze zijn afkomstig vanuit relaties.

Vervolgens kun je offerte regels toevoegen door te klikken op + nieuwe regel. Je hebt hier de volgende 3 opties:

-Leeg. Hierbij maak je zelf de omschrijving van de regel op.

-Uren. Hierbij kun je een activiteit kiezen

-Uitgaven. Hierbij kun je een product kiezen.

Met +Korting of +Toeslag kun je een procentuele korting of toeslag toevoegen. Wil je een korting of toeslag toepassen met een vaste prijs? Voeg deze dan als offerte regel toe.

Hoe verstuur ik een offerte?

Voor het versturen van een offerte heb je de volgende 2 opties

-Handmatig verzenden. Hiermee markeer je de offerte als verzonden. Je kunt de offerte nu downloaden en als bijlage aan een e-mail hangen.

De offerte status gaat van concept naar openstaand. Verder wordt de offerte voorzien van een offerte nummer.

-Verzenden per e-mail. Hiermee verstuur je de offerte vanuit het systeem. Zo kun je een

web offerte bijvoegen zodat de klant online direct kan tekenen. Wel zo makkelijk!

Offerte instellingen

Deze instellingen zijn te vinden onder tandwieltje → Instellingen → offertes.

Hier vind je de verschillende instellingen die betrekking hebben op de offerte. Zo kun je bijvoorbeeld de offertetaal, prefix, startnummer, of standaard beschrijving aanpassen. Ook kan je vanuit hier de layout van de offerte wijzigen.