Rapportage
Power BI dashboard wijzigen

Ontdek de nieuwste Power BI-templates bij TimeChimp! Upgrade vlot met essentiële aanpassingen voor een optimale ervaring

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In oktober 2023 hebben we samen met Adapt Analytics drie vernieuwde templates gelanceerd. Wanneer je de oude Power BI templates van TimeChimp wilt blijven gebruiken, zul je een aantal noodzakelijke wijzigingen moeten maken. Deze wijzingen zorgen ervoor dat de oude templates blijven werken. In dit artikel leggen we uit welke wijzigingen je moet maken. Laten we er meteen induiken!

Stap 1 - Power Query bewerken

Open Power BI en het TimeChimp template. Bovenin de balk zie je een icoontje van een tabel met een pen erbij. Klik hierop om de Power Query te bewerken.

Stap 2 - Bewerk de queries

De screenshot hieronder laat zien welk scherm opent. Voer de volgende stappen vervolgens uit:

1. Selecteer de query 'Times'

2. Klik aan de rechterkant op 'apiURL'

3. Bovenaan zie je de een URL staan, op dit moment staat hier 'https://tcodata.azurewebsites.net/times

4. Vervang 'tcodata.azurewebistes.net' met 'data.timechimp.com'. Zodat de volledige URL 'https://data.timechimp.com/times' wordt.

5. Herhaal dit voor de volgende queries: Expenses, Mileages, Customers, Projects, Tasks, Users, ScheduleAssignments, Invoices en Estimates

Stap 3 - Opslaan

Wanneer je alle queries hebt bijgewerkt, kun je op het kruisje klikken. Vervolgens krijg je de vraag of je de queries wilt opslaan. Dit wil je natuurlijk doen. Klik vervolgens op 'Yes', of 'Ja' als je Power BI in het Nederlands staat in gesteld.

Stap 4 - Verbinden met OData feed

Het kan zijn dat er een pop-up opent om opnieuw te verbinden met de OData feed. Selecteer, zoals in de screenshot hieronder, 'Anonymous' en zorg dat de URL https://data.timechimp.com is. Klik tot slot op connect.

Gefeliciteerd, je het je Power BI-template geüpdatet! Mocht je hulp nodig hebben of loop je tegen een foutmelding aan, neem dan contact op met ons via de chat of stuur een mail naar support@timechimp.com.