Rapportage
Verkrijg meer inzicht met de TimeChimp en Power BI integratie
Verkrijg meer inzicht met de TimeChimp en Power BI integratie

Een stap voor stap uitleg hoe je de integratie opzet en daarmee meer inzicht verkrijgt.

Jasmine Hakkert avatar
Geschreven door Jasmine Hakkert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij uit hoe je diepgaand inzicht verkrijgt met de integratie tussen TimeChimp en PowerBI. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deze integratie succesvol activeert en het maximale haalt uit data-analyse.

In samenwerking met Adapt Analytics, experts in data, hebben wij Power BI-templates voor TimeChimp gecreëerd. We hebben een template met drie dashboards: één voor management, één voor projecten en één voor medewerkers. Met de dashboards heb je direct inzicht in KPI’s, zoals ziekteverzuim, top 5 projecten en uurtarieven. Alles overzichtelijk op één plek, zodat jij datagestuurde beslissingen kunt nemen.

De TimeChimp en PowerBI integratie is alleen toegankelijk vanaf het professional abonnement.

Volg onderstaande stappen voor het activeren van het template.

1. Download Power BI
    Om de Power BI integratie te gebruiker heb je zelf een Power BI account nodig, zorg dat je dit download en open het programma.

2. API-sleutel ophalen

Ga vervolgens naar het tandwiel icoon > 'API V2' en klik op '+ Key'. Er opent zich een nieuw pop-up venster waar je een verloopdatum moet invoeren, zorg ervoor dat deze geldig is voor zolang je deze wilt kunnen gebruiken. Klik hierna op 'Aanmaken'.

Je ziet nu je API-sleutel. Klik op het oog icoon om de API sleutel te tonen en kopieer vervolgens de tekst beginnend met 'TC_'. Deze API-sleutel is de sleutel tot jouw gegevens in TimeChimp en heb je nodig om jouw gegevens op te halen.

3. Download de TimeChimp PowerBI-template
    Nu kan je het Power BI template dashboard downloaden. Ga hiervoor naar de instellingen van TimeChimp door op het tandwiel icoontje te klikken. Ga vervolgens naar 'App Center' > 'Integrations' en zoek naar de 'Power BI' tegel. Hier vind je het template.

4. Open het template

Wanneer je het template opent zal Power BI je vragen om de API sleutel in te voeren, plak hier de API sleutel die je in stap 2 hebt aangemaakt. Druk vervolgens op 'Laden'.

5. Gegevens ophalen
    Vervolgens zat Power BI alle gegevens uit je TimeChimp omgeving gaan laden, dit kan even duren op basis van hoeveel gegevens er in TimeChimp staan.

Het kan zijn dat zijn er een pop-up opent zoals hieronder. Neem de instellingen uit de afbeelding over. Zorg dat je voor 'Anoniem/Anonymous' kiest en dat het de URL 'https://data.timechimp.com' is.

Nadat alle gegevens uit TimeChimp zijn opgehaald zie je een prachtig dashboard met alle gegevens uit jouw TimeChimp omgeving. Als je geen of weinig gegevens ziet verschijnen, controleer dan in welke periode gegevens worden opgehaald en pas dit indien nodig aan met behulp van de schuifregelaars.

Let op: Power BI is een programma van Microsoft, dit dien je zelf te hebben en hier kunnen extra kosten uit komen. Power BI zit niet inbegrepen in TimeChimp.

Aanpassingen maken in het dashboard?

Ben je handig met Power BI? Dan kan je natuurlijk zelf aanpassingen maken met de data die wordt opgehaald vanuit TimeChimp en deze visualiseren in je dashboard.

Heb je hier liever wat hulp bij nodig? Neem dan contact op met Adapt Analytics, ze kijken graag naar de mogelijkheden!