Factuur/offerte lay-out aanpassen met CSS

Meer informatie over hoe je een factuur/offerte lay-out kunt aanpassen met CSS

Nick Dekker avatar
Geschreven door Nick Dekker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

In de instellingen (tandwiel icoontje) > Facturen kan je de layout van je facturen aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld de positie van de verzender of ontvangen aanpassen, het lettertype of de achtergrond aanpassen. Door gebruik te maken van het blokje 'CSS' heb je nog meer mogelijkheden voor het aanpassen van je factuurlayout.

Wat is CSS?

CSS is een programmeertaal waarmee je de visuele presentatie van een webpagina kunt bepalen. Door CSS toe te passen, kun je bijvoorbeeld de kleuren, lettertypen, marges en achtergronden van de factuur of offerte aanpassen.

Hoe pas je de lay-out aan?

Ga hiervoor naar het tandwieltje > instellingen > facturen of offertes > klik op +nieuwe layout. Nu zit je op de pagina waar je de lay-out kunt aanpassen.

In de CSS-editor kun je de CSS-regels invoeren die je wilt gebruiken om de factuur- of offertelayout aan te passen.

Bieden jullie ook ondersteuning?

Wij bieden geen ondersteuning bij het schrijven van CSS-regels.

Als je zelf aan de slag wilt gaan met het aanpassen van de factuur- en offertelayout, zijn er een aantal handvatten die je kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen door te kijken naar de CSS-code die wordt gegenereerd door TimeChimp voor de standaardfactuur- en offertelayout. Hiermee kun je de basisbeginselen van CSS leren en begrijpen welke elementen je moet selecteren en stylen.

Hieronder vind je de classes van de TimeChimp facturen die je kan aanpassen:

Afzender
.sender

Ontvanger
.recipient

Datum & vervaldatum
.dates
.invoicedate
.invoiceduedate

Titel
.title
.title-text

Kenmerken
.invoicenumber-label
.invoicenumber-value
.reference-label
.reference-value
.customerrelation-label
.customerrelation-value
.customervatnumber-label
.customervatnumber-value

Beschrijving
.notesExtra beschrijving
.footer-description

Regels
.invoice-lines
.description-label
.description-value
.amount-label
.amount-value
.price-label
.price-value
.total-label
.label-value
.vat-label
.vat-value
.sub-total-label
.sub-total-value
.total-vat-label
.total-vat-value
.total-incl-vat-label
.total-incl-vat-value