Soort: artikel & video

Duur: 3 min

Wat: uitleg over hoe je een rol aanmaakt en beheert in TimeChimp

Voor wie: beheerders

Wil jij bepalen welke rechten een medewerker heeft binnen jouw TimeChimp omgeving? Maak dan zelf een rol aan en stel in wat een medewerker kan zien en doen.

Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf het professional abonnement.

Hoe maak je een rol aan?

Bekijk deze video en zie hoe je een eenvoudig en snel een rol aanmaakt.

Liever de handleiding lezen? Scroll dan naar beneden.

Stap 1.

Ga naar de tab Beheer en klik op de tab Rollen.
Hier zie je de huidige rollen die in jouw TimeChimp omgeving actief zijn. De rollen waar een slotje bij staan zijn de standaard rollen die TimeChimp biedt. Deze kan je niet bewerken of verwijderen.

Stap 2.

Klik op '+ Nieuwe rol' om zelf een rol aan te maken.
Er opent zich nu een pop-up scherm.

Stap 3.

In de tab Algemeen vul je de naam in die je de rol wilt geven.
Elke andere tab vertegenwoordigd een TimeChimp module: Registreren, Projecten, Teams, Financieel, Beheer en Instellingen.

Stap 4.

Stel per module in welke rechten een medewerker met deze rol krijgt.
Lezen: kies voor lezen als de medewerker de informatie alleen maar mag inzien.
Bewerken: kies voor bewerken als de medewerker de informatie en/of functionaliteit mag inzien, aanpassen en gebruiken.

Stap 5.

Klik op Opslaan als je klaar bent met de instellingen.

Je ziet de nieuwe rol nu staan binnen de tab Beheer > Rollen.

Wil je leren waar je een rol toewijst aan een medewerker?

Ga dan naar dit artikel.