Duur: 3 min

Wat: een stapsgewijze handleiding hoe je uren registreert

Voor wie: alle TimeChimp gebruikers

Krijg inzicht in gemaakte uren van medewerkers, maar ook in de uren per project of klant. De uren kunnen worden doorberekend, of gebruikt worden om een goed beeld te krijgen van wat er in je organisatie speelt.

Krijg grip op een budget, proces of planning, zodat jij je bezig kunt houden met zaken die er echt toe doen!

In dit artikel leer je het volgende:

• Tijd registreren per dag

• Uren kopieren van vorige week of ophalen vanuit planning

• Uren aanbieden

Tijd registreren

Elke organisatie en medewerker is anders. Daarom heeft TimeChimp verschillende manieren hoe jij tijd kan registeren, zodat er altijd een oplossing is die past.

1. Ga naar de tab Registreren.

2. Vul de informatie in. Zoals klant, project, activiteit, omschrijving en/of label.
    Onderin bij 'Omschrijving' zie je een label icoontje. Hier kan je op klikken, zodat je labels kunt selecteren.

3. Vul je tijd in door middel van:
    - Van-tot
    - Timer
    - Totaal uren

4. Klik op opslaan!

Van-tot functie

Vul in de velden de start en eind-tijd in dat je met de activiteit bezig was. Wanneer je gedurende die periode tijd hebt besteed aan een andere activiteit, bijvoorbeeld een lunch pauze of intern overleg, vul de tijd dat je daar aan besteed hebt in het vakje 'pauze'. TimeChimp rekent uit hoe veel tijd je in totaal bezig bent geweest aan de activiteit waarom je tijd registreert.

Timer

Maak gebruik van de timer wanneer je automatisch je uren wilt klokken. Deze functionaliteit kan je alleen gebruiken in de dagweergave bij Registreren -> Uren.

Vul de vereiste gegevens in, laat het uren aantal op 0 staan, en druk op de knop 'Start timer'. De stopwatch begint nu met tijd registreren. Klik wanneer je klaar bent met die activiteit op de rode stop knop.

Totaal uren

Registreer eenvoudig hoe veel uur je in totaal bezig bent geweest per klant, activiteit en/of project.

Uren kopieren van vorige week of ophalen vanuit planning

Het kan voorkomen dat je in een bepaalde week dezelfde uren werkt als de week ervoor. Of je werkt niet precies dezelfde uren, maar wel voor dezelfde klanten/projecten. Dan is het handig als je deze gegevens kunt kopiëren, dat scheelt weer werk. Gelukkig kun je heel eenvoudig je uren (maar ook uitgaven en ritten) kopiëren van de week ervoor naar je geselecteerde week. Dat werkt zo:

1. Ga naar Registreren -> Uren en klik de week weergaven aan

2. Ga in een lege week staan (er mogen geen uren of rijen aanwezig zijn, want anders is de 'Kopieer' knop niet zichtbaar

3. Klik op 'Kopieer' en geef aan of je met of zonder uren wilt kopiëren

Daarnaast kan je ook geplande uren ophalen. Deze optie is wel alleen zichtbaar wanneer de Planning module is geactiveerd. Klik op 'Kopieer' en vervolgens op 'Planning deze week'.

Het kan ook zo zijn dat je slechts 1 registratie wilt kopieren naar een andere dag.

1. Zet je registreren tab weergaven op 'dag'

2. Klik op het pijltje aan het eind van de registratie regel

3. Klik op Kopieëren

4. Kies de dag, of meerdere dagen, waar naar je de registratie toe wilt kopieren

Uren aanbieden

Wanneer de goedkeuren module is geactiveerd kunnen medewerkers bij 'Registreren' hun uren, uitgaven en ritten aanbieden. Dit doe je door per regel op het pijltje te klikken achter de regel en 'Aanbieden' te selecteren. Of bied alles in 1 keer aan door rechtsonder te kiezen voor 'Uren deze dag aanbieden'.

Wil je de uren voor de hele week in één keer aanbieden? Zet dan je weergaven op week, en klik op 'Uren deze week aanbieden'.

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen hoe je tijd registreert.

Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op via het chat icoon rechts onder in je scherm. We staan klaar om je te helpen!

PS: Snel terug naar een stappenplan? Klik hieronder op de titel.