Duur: 3 min

Wat: een uitleg over hoe je een teammanager aanmaakt en wat deze in TimeChimp kan

Voor wie: beheerders

Wat is een teammanager?

Een teammanager is een (nieuwe) rol binnen TimeChimp die het mogelijk maakt om effectiever met Teams te werken.

Voor wie: organisaties die met de projecten module werken, en die intern goedkeuren aan hebben staan.

Hoe maak je een teammanager aan?

• Een huidige gebruiker teammanager maken

Ga naar de tab Teams > Medewerkers. Hier kan je, door middel van te filteren, de medewerker zoeken die je teammanager wil maken. Wanneer je de medewerker gevonden hebt klik je aan de rechterkant van de balk op Acties > Bewerken. Je komt nu in een ander scherm terecht. Onder het kopje Algemeen zie je op de 4e regel van boven Rol* staan. Selecteer hier de rol Teammanager en klik rechtsonder op de paarse knop Opslaan.

• Een nieuwe gebruiker teammanager maken

Ga naar de tab Teams > Medewerkers. Klik op de paarse knop rechtsboven +Nieuwe medewerker(s). Er verschijnt nu een nieuw pop-up scherm. Vul hier de gegevens van de nieuwe medewerker in, en klik bij het kopje Rol > Teammanager aan. Sla vervolgens de gegevens op door op de paarse knop rechtsonder te klikken die Toevoegen heet.

Wat kan een teammanager?

• Een team aanmaken

• Uren goedkeuren van zijn/haar team

• Registraties van zijn/haar teamleden zien in overzichten en exporteren

Vanuit de rol als beheerder, projectmanager en teammanager kan je een team aanmaken.

Ga naar Teams. Maak een nieuw team aan selecteer de gewenste teammanager en teamleden. Lees hier hoe je een nieuw team aanmaakt.

Let op: een team kan meerdere teammanagers hebben en dit kunnen alleen maar teammanagers zijn. Medewerkers met de rol beheerder, projectmanager of gebruiken kunnen niet geselecteerd worden als teammanager.

Als teammanager kan je vervolgens uren goedkeuren. In dit artikel kan je meer lezen over het goed- of afkeuren van uren.

Je kan in het tab Overzichten de uren inzien en goedkeuren van de gebruikers die in jouw team zitten. Gebruik de optie ‘filter team’ om de uren te zien van medewerkers die in jouw team zitten. Je kan ook op medewerker niveau filteren om uren in te zien van een, of meerdere, specifieke medewerker(s).

Alle registraties van je team kan je vanuit overzichten exporteren als excel/csv etc. Lees hier meer over het exporteren van registraties.

Als je veel teams hebt en je wilt graag in één oogopslag zien wie er in welk team zit, kan je een export draaien van alle teams. Je ziet dan de naam van het team, de teamleden en de teammanager(s). Ga naar Teams > Teams en klik op Exporteren.

Uren goedkeuren

Als je ook wilt dat de teammanager uren goedkeurt, moet je aangeven dat de rol teammanager mag goedkeuren. Dit doe je in de instellingen. Ga naar Instellingen > Goedkeuren en geef aan welke rollen mogen goedkeuren.

Voeg Teammanager toe aan de goedkeurrollen en klik vervolgens rechts onderaan op opslaan. De teammanager kan nu goedkeuren.

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen hoe je een teammanager aanmaakt. En wat een teammanager kan.

Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op via het chat icoon rechts onder in je scherm. We staan klaar om je te helpen!

PS: Snel terug naar een stappenplan? Klik hieronder op de titel.