De systeemeisen voor de Power BI desktop variant zijn als volgt (afgegeven door Microsoft zelf) :

Power BI desktop wordt alleen ondersteund op een Windows apparaat. In de volgende link kan je meer informatie vinden over het downloaden van Microsoft Power BI desktop; dit is kosteloos.

De Power BI online versie kan je 60 dagen gratis proberen, klik hier voor meer informatie.
Echter heb je wel de Power BI desktop variant nodig om data op te halen (zie onderstaand). Dit kan dan gepubliceerd worden naar Power BI online.