Let op: de Power BI koppeling is vanaf 1 januari 2019 alleen beschikbaar voor het Enterprise abonnement in TimeChimp.
De Power BI desktop variant zelf kan je
hier "gratis" downloaden op de website van Microsoft. De online versie dien je voor te betalen en kan je uitproberen via deze link.

Hieronder vind je een handleiding voor de koppeling tussen Power BI en TimeChimp. Voor meer informatie over Power BI zelf, kan je deze video bekijken. Support leveren we alleen op onze zelfgebouwde dashboards die we ter beschikking stellen.

Download template

Je kunt hier onze benodigde starters template downloaden.

Gegevens ophalen
Om de juiste gegevens op te halen in Power BI moet je jouw API Key invullen. Deze kun je vinden in TimeChimp onder Instellingen -> API. Haal daar jouw API key op.

Klik op Access token aanmaken en vul jouw wachtwoord in. Kopieer de gehele key (bijv: 'Bearer 123456789').

Download onze starters template voor Power BI (zie hierboven). Open deze in Power BI en ga naar 'Query's bewerken' -> 'Query's bewerken'.

Vul bij de parameter ApiKey jouw API key (uit TimeChimp) in als huidige waarde. Druk daarna op Sluiten en toepassen linksboven.

Je hebt nu de juiste gegevens om met Power BI te starten. Tussen de onderlinge tabellen zijn de benodigde relaties gelegd voor een goede data weergave. Verder zijn er velden zoals bijvoorbeeld 'Status' voor 'Times'. Dit is de status van de uren (of deze goedgekeurd zijn, gefactureerd, etc). Deze bevat altijd een nummer. Je kunt in de lijst hieronder de juiste nummers vinden, zodat je hierop je filters kunt toepassen.

Een uitgebreide beginners instructievideo over Power BI vind je in deze video.

Lijsten

Status
Rejected = -1,
Open = 0,
PendingApproval = 1,
Approved = 2,
Invoiced = 3,
WrittenOff = 4

ProjectInvoiceMethod
NoInvoicing = 1,
TaskHourlyRate = 2,
UserHourlyRate = 3,
ProjectHourlyRate = 4,
CustomerHourlyRate = 5,
ProjectRate = 6,
TaskRate = 7,
MilestoneRate = 8,
Subscription = 9

ProjectBudgetMethod
NoBudget = 1,
TotalHours = 2,
TaskHours = 3,
UserHours = 4,
TotalRate = 5,
TaskRate = 6,
Invoiced = 7

InvoiceStatus
Concept = 1,
Open = 2,
Paid = 3

EstimateStatus
Concept = 1,
Open = 2,
Approved = 3,
Rejected = 4

TaskBalanceType
None = 0,
Leave = 1,
Sick = 2,
Overtime = 3

UserAccountType
User = 1,
Admin = 2,
ProjectManager = 4