Voor het inplannen van projecten en/of medewerkers kan je de Planningsmodule gebruiken. Deze module is te activeren onder Instellingen (tandwieltje rechtsboven) -> App Center -> Planning. Deze module valt onder het Enterprise abonnement .

Vervolgens zie je onder Projecten de tab 'Planning' zichtbaar worden. Wanneer je op 'Medewerkers' klikt en een medewerker uit klapt middels het pijltje, kun je via de muis een balk trekken door de linker- of rechtermuisknop in te houden; zie in onderstaande afbeelding de groene blokjes.

Je werkt naar het groene toe. Je weet dan dat een medewerker is volgepland. In bovenstaande afbeelding zie je ook dat een medewerker 4 uur is ingepland en nog 4 uur over heeft die dag; dan krijg je een oranje kleur.

Als je een medewerker gaat inplannen en de muis loslaat, zie je in dit geval onderstaand scherm:

Je kunt in dit scherm diverse zaken opgeven, zoals: het aantal uren per dag, het totaal aantal uren, de periode en de gekoppelde activiteit. Eventueel kun je nog een omschrijving toevoegen en aangeven of je dit wekelijks wil herhalen.

In dit voorbeeld is de activiteit 'Overleg' gekoppeld, je ziet dit in onderstaande afbeelding: je ziet gelijk voor hoeveel % een medewerker die week is volgepland.

Het handige is dat je de uren die je hebt ingepland tot realisatie kan brengen.
Dit kan door naar het Registreren scherm te gaan. Vervolgens kun je deze uren ophalen door op 'Kopieer' te klikken. Let op: deze button is alleen zichtbaar in een lege week.

Wanneer je vervolgens op 'Planning deze week' klikt worden alle uren vanuit de planning rechtstreeks opgehaald; dat zie je in onderstaande afbeelding. Het voordeel hiervan is dat de uren niet meer geregistreerd hoeven te worden.

Elke medewerker kan vervolgens zijn / haar eigen planning inzien. Dit kan via Mijn profiel > Planning: