Met de factuurmodule van TimeChimp kun je snel facturen versturen en je geheel eigen factuur lay-out ontwerpen. Inclusief overzichtelijke factuuradministratie. Factureer eenvoudig je geboekte uren, uitgaven en ritten met slechts een paar klikken van de muis.

Hoe maak je een factuur?

Om een factuur aan te maken vanuit Facturen, klik je op de knop “+ Nieuwe factuur”.

Er opent zich vervolgens een nieuw venster waarin je verschillende waarden dient weer te geven.

1. Klant – kies een klant uit een drop down menu
  2. Kies gewenste factuur methodes. Hierbij kan je kiezen uit de volgende opties:
    a. Ongefactureerde uren, uitgaven en/of ritten
    b. Projecttarief – het afgesproken projecttarief zoals opgevoerd bij projecten
    c. Activiteit tarief – het afgesproken activiteit tarief zoals opgevoerd bij projecten
    d. Abonnement – het afgesproken abonnementstarief zoals opgevoerd bij
        projecten.
    e. Vrije factuur – een factuur die niet gelieerd is aan project en/of registraties.

Klik vervolgens op “volgende stap".

Hierna kom je in het volgende venster waarbij de verdere specificaties opgeeft. Wil je een of meerdere specifieke projecten factureren? Dan voer je dat hier in (1).

Vervolgens kan je kiezen hoe je de regels op de factuur wilt, hierin kan je kiezen uit de volgende manieren:

2. Omschrijving per activiteit.
3. Omschrijving per medewerker.
4. Omschrijving per project.
5. Gedetailleerde omschrijving. Hierbij kan je aangeven wat je weergegeven wilt zien. 6. Omschrijving met placeholders. Hier is een vrije opmaak mogelijk met de aangegeven placeholders.

Vervolgens is het mogelijk om bijlagen van uitgaven toe te voegen (7). Tot slot geef je de factuurperiode in. Geef hierbij aan welke periode je wil factureren. Geef bij een abonnement de gewenste abonnementsperiode in. Voor factureren in termijnen kies je bij einddatum de ingegeven factuurdatum van het termijn dat je wil factureren (8).

Klik vervolgens op aanmaken om de factuur te realiseren.

Meer over de verschillende factuurregels vind je in dit artikel

De factuur

De factuur die vervolgens ontstaat is een conceptfactuur. Je kan hiervoor de gewenste lay-out kiezen en eventuele aanpassingen doen op de factuur.

Via acties (1) kan je de factuur lay-out aanmaken of een betaling verwerken. Het is tevens mogelijk de factuur te downloaden als pdf (2) voor eigen documentatie. Via 3 krijg je een web preview van je factuur, zodat je weet hoe deze er online uitziet. De factuur kan je vervolgens versturen (4) vanuit TimeChimp of er voor kiezen om handmatig te versturen. Zodra je in het systeem hebt aangeeft dat de factuur verzonden is (dan wel via TimeChimp als handmatig), wordt een factuurnummer aangemaakt.

Tot slot is het mogelijk de factuur tekstueel te bewerken, dit doe je door op “Bewerken” te klikken. (5

Wil je meer weten over het aanpassen van de lay-out? In dit artikel gaan we er verder op in.

Diverse facturatie startpunten

Het is mogelijk om je factuur te maken vanuit de module Facturen, maar ook op de volgende manieren:

• Gewenste regels selecteren in Overzichten en vervolgens te kiezen via Acties > Factureren. Je kan zowel regels registeren vanuit Uren, Ritten of Uitgaven!
  • Naar Overzichten > Ongefactureerd gaan en vervolgens de gewenste regels te facturen via Acties.
  • Naar Projecten, kies het gewenste project en klik in het dashboard op Facturen "nieuw".

Nog geen facturatiemodule? Deze is beschikbaar voor onze Business en Enterprise gebruikers. Neem contact op als je meer wil weten of upgrade je account direct via Abonnementen