Cookies en Cache geheugen

Hoe verwijder je de cookies en cache in Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Microsoft Edge, iOS of Android.

Jasmine Hakkert avatar
Geschreven door Jasmine Hakkert
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms werkt TimeChimp niet zoals je van ons gewend bent. Vanuit support kunnen wij je dan vragen je cookies en/of cache te wissen.

Hier vind je hoe je dat doet in de door jou gekozen browser. Vind de gekozen browser met ctrl +f / command + f.

Chrome

1. Klik rechts bovenin in de menubalk op het Blad Icoontje (drie stipjes).

2. Klik op 'Meer'.

3. Klik vervolgens op Browsegegevens wissen.

4. Kies bovenaan een periode.

5. Klik op de selectievakjes naast 'Cookies en andere sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.

Firefox

1. Klik op de menuknop (drie streepjes).

2. Klik op Opties.

3. Kies Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies.

4. Klik op de knop Gegevens beheren (Manage data).

5. Om alle cookies en opslaggegevens te verwijderen, kies je Alle getoonde verwijderen (Remove all shown).

6. Kies Wijzigingen opslaan (Save Changes).

Internet Explorer

1. Klik rechts bovenin Extra (het tandwieltje).

2. Kies Beveiliging (Safety).

3. Selecteer Browsegeschiedenis (Delete browsing history) verwijderen.

4. Zet een vinkje bij Cookies en websitegegevens (Cookies and website data).

5. Klik op Verwijderen (Delete).

Microsoft Edge

1. Klik rechts bovenin op het Extra knopje (drie stipjes).

2. Klik op Instellingen (Settings).

3. Kies Privacy en Beveiliging (Safety).

4. Klik op Kies wat u wilt wissen (Choose what to clear).

5. Zet een vinkje bij de gegevens die je wilt wissen

6. Klik op Wissen (Clear).

Safari

1. Klik links in de menubalk op Safari.

2. Klik op Instellingen (Preferences).

3. Klik op Privacy.

4. Klik op Verwijder alle cookies (Remove All Website Data).

5. Klik op Nu verwijderen (Remove Now).

iOS (iPhone/iPad)

1. Open de Instellingen (Settings) app en kies Safari.

2. Kies Wis geschiedenis en websitedata (Clear History and Website Data).

3. Kies Wis geschiedenis en data om het te bevestigen (Clear).

Android (Samsung, Huawei, Google Pixel)

1. Open de Instellingen App (Settings).

2. Klik op Apps.

3. Kies de App waarvan je het Cachegeheugen wil verwijderen

4. Kies Opslag (Storage)

5. Kies Cache legen