Medewerkers toevoegen doe je onder Beheer > Medewerkers. Hier vind je rechts een paarse knop met daarop “Nieuwe medewerker”. Wanneer je op deze knop klikt, opent onderstaand pop-up venster waarin je medewerkers kan toevoegen. 

Om een medewerker toe te voegen, zijn bovenstaande velden verplicht om in te vullen. Naast naam (1) en e-mailadres (2), maak je de keuze welke rol een medewerker krijgt. 

Rollen (3)

Binnen TimeChimp zijn er drie verschillende rollen: 

Gebruiker
Een medewerker met de rol Gebruiker ziet alleen Registreren en Overzichten. Hij kan alleen zijn eigen uren registreren en inzien bij Overzichten. Om je collega goed op weg te helpen, hebben wij een korte handleiding gemaakt voor de rol Gebruiker. De handleiding vind je hier

Projectmanager
Een medewerker met de rol Projectmanager kan alles wat een Gebruiker ook kan. Verder kan hij projecten aanmaken en medewerkers toevoegen aan projecten waarvan hij Projectmanager is. Wanneer een medewerker uren vergeet in te vullen, kan zowel de Projectmanager als de Beheerder deze uren aanvullen. Tot slot kan een Projectmanager uren goed-/afkeuren. (Hiervoor moet wel de app Goedkeuren aanstaan in het App Center).

Beheerder
De medewerker met de rol Beheerder is degene met alle rechten binnen TimeChimp. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het aanmaken van de klanten, maar kan ook bij alle projecten en alle overzichten. Een Beheerder kan o.a. registraties wijzigen, tarieven invoeren, factureren en projecten aanmaken. 

Taal (4) 

Wij ondersteunen de volgende talen: 

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Pools

De gebruiker kan in zijn/haar instellingen ook een voorkeurstaal ingeven, maar als Beheerder kan je alvast een standaard opgeven. 

Nog een medewerker (5)

Het is mogelijk om meerdere medewerkers tegelijkertijd toe te voegen. Dit doe je door op het plusje te klikken. Wil je een grote groep tegelijkertijd toevoegen? Dan adviseren wij je op dit te doen via een CSV import. Hoe dat werkt, vind je hier!

Verstuur medewerker uitnodiging (6)

Tijdens het toevoegen geef je aan of de medewerker automatisch een mail met zijn inloggegevens ontvang. Wanneer je kiest voor uitnodigen, dan ontvangt de medewerker direct een mail nadat jij op toevoegen hebt geklikt.

Kies je ervoor om het later te verzenden? Dan is het niet mogelijk om automatisch een e-mail te laten sturen. Hiervoor zal je zelf de medewerker moeten uitnodigen en doorverwijzen naar de inlogpagina. Wanneer hij/zij daar aankomt, kiest hij wachtwoord vergeten. Via de ontvangen e-mail kan hij/zij opnieuw een wachtwoord instellen.  

Medewerkers aan huidige projecten toevoegen (7)

Werk je met projecten? Dan kan het makkelijk zijn om direct alle nieuwe medewerkers toe te voegen aan een project. Het is ook altijd mogelijk dit later te doen of op individueel niveau. 

Verdere gegevens van de medewerker kan je invoeren door op de medewerker te klikken. Hier kan je de gegevens bewerken. In "Medewerker bewerken" leggen we uit hoe dit werkt. 

Heeft u het antwoord gevonden?