Feestdagen zijn geen standaard activiteit in TimeChimp, maar kun je wel zelf aanmaken. Hieronder vertellen we hoe je deze activiteit aanmaakt en hoe je hier snel op kan registreren.

Instelling Feestdag
Het is mogelijk standaard de feestdagen in te geven in TimeChimp. Ga hiervoor naar instellingen > feestdagen en haal de feestdagen op.
De feestdagen zijn standaard niet weergegeven als geblokkeerd.

Wil je wel de dag blokkeren voor registraties? Klik dan op het pennetje naast de feestdag en zet blokkeer op JA.

Let wel op! Werk je met contracten in TimeChimp en werkt de medewerker normaliter op bijvoorbeeld maandag en is het nu tweede paasdag? Zet dan de blokkade niet aan, zodat de medewerker de uren kan schrijven op de activiteit 'Feestdag' en er geen contracturen missen.

Activiteit Feestdag aanmaken

Ga hiervoor naar Beheer > Activiteit en kies Nieuwe activiteit.

1. Voer naam op van Activiteit
  2. Geef aan of de feestdag facturabel is
  3. Geef aan of de activiteit 'Feestdag' standaard bij nieuwe projecten moet
  4. Geef aan of activiteit 'Feestdag' invloed heeft op het saldo, op welk saldo en hoeveel procent.

Toeslag voor feestdagen

Bij teams > dienstverbanden kan je een nieuw dienstverband toevoegen. Bij dit dienstverband selecteer je de medewerkers en geef je de dienstverband een naam.

Bij 'Toeslagen' voeg je een nieuwe toeslag regel toe en kies je bijvoorbeeld bij Type voor 'Datum' en stel je datum in dat de feestdag plaatsvindt en welk toeslag percentage hierbij komt kijken.

Vergeet niet op toevoegen te klikken (2 keer).