Om een koppeling te maken met Yuki ga je naar Instellingen (tandwielicoontje in het hoofdmenu) -> App Center en klik je op de Yuki app. Je kunt deze gratis activeren.

Na het activeren kom je op de instellingenpagina. Stel hier je toegangscode in (kopieer deze vanuit Yuki bij Mijn domein -> Webservices). Vul daarna je domein in (bijvoorbeeld: mijnbedrijf.yukiworks.nl) en klik op 'Opslaan'. Kies daarna de juiste administratie en klik dan nog een keer op 'Opslaan'.

Artikelen

Je kunt in Yuki verkoopartikelen aanmaken, zodat de hieraan gelinkte factuurregels o.a. direct op de juiste omzetrekening terecht komen. In TimeChimp kun je een standaard artikel aangeven bij de instellingenpagina van Yuki. Vul hier de naam (omschrijving) van het artikel in van Yuki.
Daarnaast kun je ook aan een activiteit of een uitgave categorie een artikel koppelen (bij Beheer). Wanneer je nu uren registreert op deze activiteit en hier een factuur van maakt, zullen de factuurregels automatisch gekoppeld worden aan het juiste artikel.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Yuki kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit Yuki importeren. Deze kun je daarna bekijken bij Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het code veld in Yuki.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> Yuki elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in Yuki zal hij dan automatisch de klant in Yuki aanmaken wanneer deze niet bestaat. Let hierbij wel op dat je dan altijd het klantnummer eerst vult van de klant in TimeChimp. Deze wordt dan overgezet naar Yuki en hierop wordt vervolgens de link gelegd.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in Yuki. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in Yuki.

Ook kan je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in Yuki. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in Yuki.

Je kunt dit doen onder 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies dan Acties -> Verkoopboeking Yuki aanmaken. Let wel op dat de factuur verzonden moet zijn voordat deze knop zichtbaar is.