Om een koppeling te maken met WeFact ga je naar Instellingen -> App Center en klik je op de WeFact App. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar de instellingenpagina van WeFact in TimeChimp (Instellingen -> WeFact).

• Geef aan van welk abonnement je gebruik maakt: WeFact of HostFact
  • Ga naar WeFact -> Instellingen -> Api en activeer deze
  • Zet de volgende 4 IP-adressen op je whitelist van WeFact: 191.233.83.169, 191.233.83.200, 191.233.80.134, 191.233.83.148
  • Kopieer de API key en plak deze in TimeChimp

Producten

Je kunt in WeFact producten aanmaken, zodat de hieraan gelinkte factuurregels direct aan het juiste BTW-percentage en categorie (o.a. voor juiste grootboekrekening) worden gekoppeld. In TimeChimp kun je een standaard product kiezen bij de instellingenpagina van WeFact. Daarnaast kun je ook aan een activiteit of een uitgave categorie een product koppelen (bij het bewerken van deze activiteit/categorie). Wanneer je nu uren registreert op deze activiteit en hier een factuur van maakt zullen deze automatisch de juiste categorie en BTW-percentage hebben.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met WeFact kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit WeFact importeren. Deze kun je daarna terugvinden onder Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het debiteurnummer in WeFact.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in WeFact zal hij dan automatisch de klant in WeFact aanmaken wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in WeFact. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in WeFact.

Ook kan je vanuit Overzichten -> Ongefactuurd je klanten/projecten factureren in WeFact. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Let op: bij HostFact moet je de url invullen waar je HostFact op draait. Dit moet de volledige url zijn alleen zonder /apiv2/api/php. Dus niet https://mijn.bedrijf.com/pro/apiv2/api.php, maar https://mijn.bedrijf.com/pro.