Om een koppeling te maken met Visma ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de Visma app. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar Visma om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen. Wanneer je dit succesvol volbracht hebt word je doorgezet naar de instellingenpagina van Visma in TimeChimp (Instellingen -> Visma). Vul hier alle instellingen zo compleet mogelijk in.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Visma kan je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit Visma importeren. Deze kan je daarna bekijken bij Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in Visma.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> Visma elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in Visma wordt dan automatisch de klant in Visma aangemaakt wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in Visma. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in Visma.

Ook kun je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in Visma. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in Visma.

Je kunt dit doen via 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies daarvoor Acties -> Verkoopboeking Visma aanmaken. Let wel op dat de factuur verzonden moet zijn voordat deze knop zichtbaar is.