Om een koppeling te maken met Twinfield ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de Twinfield app. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar Twinfield om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen. Wanneer je dit succesvol volbracht hebt word je doorgezet naar de instellingenpagina van Twinfield in TimeChimp (Instellingen -> Twinfield). Vul hier alle instellingen zo compleet mogelijk in.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Twinfield kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit Twinfield importeren. Deze kun je daarna bekijken bij Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in Twinfield.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> Twinfield elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in Twinfield zal hij dan automatisch de klant in Twinfield aanmaken wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in Twinfield. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in Twinfield.

Ook kan je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in Twinfield. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in Twinfield.

Je kunt dit doen onder 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies dan Acties -> Verkoopboeking CASH aanmaken. Let wel op dat de factuur verzonden moet zijn voordat deze knop zichtbaar is.

Standaard wordt 8020 gebruikt als de winst- en verliesrekening voor de verkoopboekingsregels. Wil je deze aanpassen? Dan kun je bij het bewerken van de activiteit in het veld 'Code' een andere code opgeven. Verder kan dit ook bij het bewerken van de factuur zelf (laatste kolom 'Code').

BTW tarieven
Als je aparte BTW-tarieven hebt ingesteld in Twinfield kan je deze ingeven in TimeChimp bij Instellingen -> Algemeen. Bij het toevoegen/bewerken van een BTW tarief kan je bij het veld code de BTW code invullen van Twinfield, zodat de regel direct gekoppeld wordt aan het juiste BTW-tarief. Je kunt de BTW ook laten lopen via het artikel/product.

Belangrijk:

Voor het aanmaken van een factuur in Twinfield heb je minimaal level 3 nodig.