Om een koppeling te maken met SnelStart dien je de volgende stappen te ondernemen:

• Activeer de SnelStart-koppeling onder Instellingen -> App Center
  •  Login op SnelStart en ga naar Koppelingen
  •  Activeer hier de TimeChimp koppeling
  •  Kopieer de sleutel die je te zien krijgt en plak deze in TimeChimp onder Instellingen -> SnelStart en kies voor 'Opslaan'

Let op: voor het direct aanmaken van facturen in SnelStart heb je een van de volgende licenties nodig: InBalans, InControle, InZicht of Accountant. Alleen een verkoopboeking aanmaken in SnelStart (van een factuur in TimeChimp) is al mogelijk vanaf InStap.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met SnelStart kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit SnelStart importeren. Deze kun je daarna bekijken bij Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in SnelStart.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> SnelStart elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in SnelStart wordt dan automatisch de klant in SnelStart aangemaakt wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in SnelStart. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in SnelStart.

Ook kun je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in SnelStart. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in SnelStart.

Je kunt dit doen in het overzicht van facturen (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf en kies Acties -> Verkoopboeking SnelStart aanmaken. Let wel op dat de factuur verzonden moet zijn voordat deze knop zichtbaar is.