Om een koppeling te maken met Moneybird ga je naar Beheer -> App Center en klik je op de Moneybird App. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar Moneybird om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen. Het toegang verlenen kan enkele seconden duren.

Wanneer dit succesvol is word je doorgezet naar de instellingenpagina van Moneybird in TimeChimp (Beheer -> Instellingen -> Moneybird). Je kunt hier een standaard administratie en product kiezen.

Producten

Je kunt in Moneybird producten aanmaken, zodat de hieraan gelinkte factuurregels direct aan het juiste BTW-percentage en categorie (o.a. voor juiste grootboekrekening) worden gekoppeld. In TimeChimp kun je een standaard product kiezen bij de instellingenpagina van Moneybird. Daarnaast kun je ook aan een activiteit of een uitgave categorie een product koppelen (bij het bewerken van deze activiteit/categorie). Wanneer je nu uren registreert op deze activiteit en hier een factuur van maakt zullen ze automatisch de juiste categorie en BTW-percentage hebben.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Moneybird kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit Moneybird importeren. Deze kun je vervolgens terugvinden onder Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het debiteurnummer in Moneybird.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in Moneybird zal hij dan automatisch de klant in Moneybird aanmaken wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in Moneybird. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in Moneybird.

Ook kun je vanuit Overzichten -> Ongefactuurd je klanten/projecten factureren in Moneybird. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.