Hoe werkt deze koppeling?

Via de TimeChimp Chrome extensie (installeer direct) wordt er op verschillende sites een TimeChimp button geplaatst met de tekst 'Start timer'. Met deze knop kan je in één klik je uren registreren. Als je op de TimeChimp button klikt zie je dat de knop groen van kleur wordt. Verder zie je rechtsboven in je venster de kleur van de Chrome extensie icoon groen worden. Dit betekent dat de timer loopt en zo kan je eenvoudig bijhouden hoeveel uur je bezig bent met een bepaalde klant, project, activiteit, etc.

Je kunt de de timer ook eenvoudig weer stoppen door op de TimeChimp button te klikken op de website waar je de timer gestart hebt. Je Google Chrome browser onthoudt dat je gestart bent met het registreren van je uren, ook als je de website sluit. Wanneer je later weer naar dezelfde website gaat zie je dat het icoontje nog groen is, wat betekent dat de timer loopt.

Als je uren geregistreerd hebt via de TimeChimp button kan je op app.timechimp.com niet alleen zien op welke site dit was, maar ook de beschrijving van deze uren. Je kunt de beschrijving vervolgens aanpassen in de web app (dus niet van tevoren in de Google Chrome extensie). In het voorbeeld hieronder wordt er een timer gestart via Trello met de naam TimeChimp Button.

Op app.timechimp.com komt deze beschrijving terug komen in de vorm van de beschrijving.

Waar kan je de TimeChimp button vinden?

In totaal zijn er op negen verschillende websites buttons geplaatst. Hieronder vind je een lijst met websites waarop de TimeChimp button is geïmplementeerd en waar je deze knop kan vinden op de betreffende website.

Trello

De TimeChimp knop op Trello kan je vinden door op een 'Card' te klikken en vervolgens vind je onder 'Actions' de TimeChimp button.

Asana

De TimeChimp knop op Asana kan je vinden door op een kaart te klikken, hier vind je de TimeChimp button rechts bovenaan

Google Keep

De TimeChimp knop op Google Keep kan je vinden door met je muis op een notitie te gaan staan.

Google Inbox

De TimeChimp knop op Google Inbox kan je vinden door op een mail te klikken. De TimeChimp button vind je naast de pin knop.

Google Calendar

De TimeChimp knop op Google Calendar kan je vinden door op een afspraak te klikken. De TimeChimp button vind je vervolgens naast de verwijder knop.

Google Docs

De TimeChimp knop op Google Docs kan je vinden door op een document te klikken. De TimeChimp button vind je naast de help knop.

Gmail

De TimeChimp knop op Gmail kan je vinden door op een mail te klikken. De TimeChimp button vind je dan naast het onderwerp van de e-mail .

Zendesk

De TimeChimp knop op Zendesk kan je vinden in de views tab. Klik dan vervolgens op een ticket.

Jira

De TimeChimp knop op Jira kan je vinden op de backlog pagina, links naast het feedback icoon.

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze gerust via onze chat functie.