Om een koppeling te maken met e-Boekhouden ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de e-Boekhouden app. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar e-Boekhouden om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen. Wanneer je dit succesvol volbracht hebt word je doorgezet naar de instellingenpagina van e-Boekhouden in TimeChimp (Instellingen -> e-Boekhouden). Vul hier alle instellingen zo compleet mogelijk in.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met e-Boekhouden kan je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit e-Boekhouden importeren. Deze kan je daarna bekijken bij Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in e-Boekhouden.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> e-Boekhouden elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in e-Boekhouden wordt dan automatisch de klant in e-Boekhouden aangemaakt wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in e-Boekhouden. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in e-Boekhouden.

Ook kun je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in e-Boekhouden. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in e-Boekhouden.

Je kunt dit doen via 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies daarvoor Acties -> Verkoopboeking e-Boekhouden aanmaken. Let wel op dat de factuur verzonden moet zijn voordat deze knop zichtbaar is.