Om een koppeling te maken met AFAS ga je naar Instellingen (tandwielicoontje) in het hoofdmenu -> App Center en klik je op de AFAS app. Je kunt deze gratis activeren.

Na het activeren kom je op de instellingen pagina. Stel daar je deelnemernummer en gebruikerstoken in. Druk op 'Opslaan', kies daarna de juiste administratie en klik dan nog een keer op 'Opslaan'.

Notitie: in AFAS kan je bij Beheer -> App connector een connector aanmaken voor een gebruikerstoken. Let hierbij op dat je in ieder geval toegang geeft tot de volgende connectoren:

• ProfitDebtor (GET)
  • DDI_Profit_Administraties (GET)
  • KnSalesrelationOrg (UPDATE)
  • FbDirectInvoice (UPDATE)
  • FiEntries (UPDATE)

Artikelen

Je kunt in AFAS artikelen aanmaken, zodat de hieraan gelinkte factuurregels o.a. direct op de juiste omzetrekening terecht komen. In TimeChimp kun je een standaard artikel kiezen bij de instellingen-pagina van AFAS. Daarnaast kun je ook aan een activiteit of een uitgave categorie een artikel koppelen (bij Beheer). Wanneer je nu uren registreert op deze activiteit en hier een factuur van maakt, zullen de factuurregels automatisch gekoppeld worden aan het juiste artikel.

Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met AFAS kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit AFAS importeren. Deze kun je daarna bekijken bij Beheer -> Klanten. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het klantnummer in AFAS.

Er is ook een mogelijkheid om bij Instellingen -> AFAS elke nacht een automatische import te laten draaien voor het importeren van je klanten.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in AFAS zal hij dan automatisch de klant in AFAS aanmaken wanneer deze niet bestaat.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in AFAS. Ga hiervoor naar Overzichten -> Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties -> Factureren in AFAS.

Ook kan je vanuit Overzichten -> Ongefactureerd je klanten/projecten factureren in AFAS. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Verkoopboeking aanmaken

Wil je de factuurmodule van TimeChimp gebruiken? Maak dan hier je factuur aan en maak, na het verzenden van de factuur naar de klant, een verkoopboeking aan in AFAS.

Je kunt dit doen onder 'Facturen' (selecteer de facturen) of vanuit de factuur zelf. Kies dan Acties -> Verkoopboeking AFAS aanmaken. Let wel op dat de factuur verzonden moet zijn voordat deze knop zichtbaar is.