Het is natuurlijk belangrijk dat e-mails die je verstuurd vanuit TimeChimp goed aankomen bij de ontvanger. Er bestaat bij deze aflevering een risico dat je e-mail in de ongewenste mail terecht komt van deze ontvanger. Om deze kans te verkleinen kun je jouw domein whitelabelen in TimeChimp.

Ook wanneer je wilt dat mails die verstuurd worden vanuit TimeChimp (bv. facturen) jouw eigen domeinnaam gebruiken i.p.v. email.delivery@timechimp.com dien je te whitelabelen. Lees hieronder hoe je dat kunt doen.

Wanneer ik geen whitelabel heb

Als je nog geen whitelabel hebt ingesteld versturen we alle mails vanuit email.delivery@timechimp.com. Het reply-to veld wordt wel ingevuld met je eigen e-mailadres of bijvoorbeeld de ingestelde afzender voor de facturen. Als men deze mail beantwoord komt hij altijd weer bij jou terecht. Mocht iemand toch onverhoopt naar email.delivery@timechimp.com een mail sturen krijgen ze een automatisch antwoord met uitleg dat dit e-mailadres door ons intern wordt gebruikt om alleen mails te versturen.

Mijn e-maildomein als whitelabel toevoegen

Om er voor te zorgen dat wij de volle machtiging hebben om vanuit jouw naam een e-mail te verzenden kun je jouw e-mail domein als whitelabel toevoegen. Hierbij moet je in TimeChimp jouw e-maildomein ingeven en daarna krijg je 3 CNAME records die moeten worden toegevoegd in je DNS. Weet je niet wat een DNS is of heb je hier weinig verstand van? Dan raden wij zeker aan om dit even door je ICT beheerder, automatiseerder of hostingpartij te laten doen. Het is een minuutje werk, maar het vereist wel enige technische kennis.

Ga voor het toevoegen van de whitelabel naar Instellingen -> Algemeen. Hier heb je (helemaal onderaan) een knop ‘Whitelabel invoeren’. Na het invoeren van je domeinnaam krijg je 3 CNAMES records te zien. Deze dien je in te voeren in je DNS en vervolgens kun je via de 'Controleren' knop meteen verifiëren of het gelukt is. Pas wanneer je het whitelabel gecontroleerd hebt en deze ook succesvol is geverifieerd, versturen wij e-mails vanuit jouw domeinnaam. De rode tekst in de screenshot hieronder betekent dat het toevoegen van de whitelabel niet gelukt is.