Medewerkers toevoegen doe je eenvoudig bij Beheer -> Medewerkers door vervolgens op de groene knop 'Nieuwe medewerker' te drukken. Je kunt hier gelijk meerdere medewerkers tegelijk toevoegen.

Na het toevoegen krijgt de medewerker automatisch een mail met zijn inloggegevens. Je kunt er ook voor kiezen dat deze aan jezelf worden gemaild, zodat jij deze kan doorgeven aan je medewerker.

Wanneer je een medewerker toevoegen kom je automatisch bij zijn instellingen terecht. Hier kan je verschillende instellingen doen.

Rollen (rechten)

We kennen binnen TimeChimp 3 verschillende rollen voor de gebruikers:

1. Gebruiker
    Een medewerker met de rol Gebruiker ziet alleen Registreren en Overzichten. Hij kan alleen zijn eigen uren registreren en inzien bij Overzichten.
  2. Projectmanager
    Deze kan alles wat een gebruiker ook kan en daarnaast ook projecten bewerken aanmaken en medewerkers toevoegen aan zijn projecten. Verder kan hij voor medewerkers van zijn projecten uren ingeven wanneer deze dat vergeten zijn. De projectmanager kan ook uren goedkeuren/afkeuren binnen zijn project (hiervoor moet wel de app goedkeuren aanstaan in het App Center).
  3. Beheerder
    De beheerder kan alles binnen TimeChimp. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het aanmaken van de klanten, maar kan ook bij alle projecten en alle overzichten. Hij is ook degene die alle gegevens kan wijzigen en ingeven.

Uurtarief

Ga naar Beheer/Medewerker en kies voor het bewerken van de medewerker door op de actie button achter de betreffende persoon te wijzigen. Bij uurtarief medewerker kan je het uurtarief van die medewerker ingeven welke je kan gebruiken bij het instellen van je project.

Labels

Labels zijn bedoeld om extra informatie mee te geven aan deze medewerker. Hierdoor kan je medewerkers makkelijker onderscheiden en terugvinden in je overzichten (kan op gefilterd worden).

Contract

Als je automatisch verlof- en overuren wilt bijhouden in TimeChimp moet je bij elke medewerker zijn contractgegevens invoeren. Vul minimaal een startdatum, verlofuren per jaar en contracturen per week in.

Tip! Het is mogelijk om meerdere personen dezelfde rol mee te geven. Wil je niet enkel verantwoordelijk zijn voor de gehele opzet en bijhouden van TimeChimp? Maak dan een andere persoon ook beheerder. Let op! Een beheerder kan alle ingevoerde gegevens zien!