Het importeren van klanten, projecten, uren en of medewerkers is zeer eenvoudig. Volg onderstaande stappen. Je kunt ook onderin dit artikel een aantal voorbeeld bestanden downloaden. importeren kan je vinden onder instellingen ( tanwiel icoontje ) in het hoofdmenu en dan onderdeel ' importeren"

Stap 1

Maak in Excel een lijst met bijvoorbeeld klanten. Je mag gebruik maken van kolomnamen, maar dit hoeft niet. Als je klaar bent kies je voor 'Opslaan als' (of 'Save as') en dan voor 'Comma Separated Values (.csv)'. Let op: er is een limiet van 500 regels. Wanneer je er meer hebt, dan kan je het bestand opsplitsen.

Stap 2

Upload dit bestand in de CSV importeer wizard, kies wat je wilt importeren en dan voor 'Start upload'.

Stap 3

Selecteer de kolommen voor de juiste mapping.

• Als je een datum kolom selecteert, geef dan het formaat van de datum aan
  • Uren mogen niet meer dan 24 uur zijn en in het volgende formaat:88.58,58:30

Stap 4

Als je alle kolommen hebt geselecteerd druk je op 'Start importeren' en je Excel lijst wordt geïmporteerd.

Stap 5

Je krijgt feedback of je import is gelukt. Wanneer dit niet het geval is krijg je een melding waarom en zijn er ook geen items geïmporteerd. Je kan daarna terug naar het vorige scherm om een andere bestand te uploaden of andere kolommen te selecteren.

Lukt het niet? Stuur ons gerust je CSV bestand in een chat bericht, dan controleren wij deze voor je.

Voorbeeld import bestanden

Klanten
Projecten
Uren
Medewerkers

Matching

Bij de import worden klanten, projecten etc gematched op bepaalde velden. Wanneer deze niet aanwezig zijn worden opnieuw aangemaakt, anders wordt de huidige bijgewerkt. Bij de matching wordt niet rekening gehouden met hoofdletters.

Klanten: worden gekoppeld eerst op klantnummer en als deze niet aanwezig is (bij huidige klanten en klanten uit de import) koppelt hij op naam.

Projecten: worden gekoppeld eerst op project code en als deze niet aanwezig is (bij huidige projecten en project uit de import) koppelt hij op naam.

Uren: klant, project, activiteit, medewerker worden allemaal gekoppeld op naam. Medewerker moet altijd aanwezig zijn. Klant, project en activiteit worden aangemaakt als deze niet gevonden worden.

Let op: zorg ervoor dat er geen lege regels in je CSV bestand zitten. Kom je er niet uit? Laat je CSV bestand even controleren door ons!