Voordat we beginnen is het goed om te weten dat je activiteiten verschillende eigenschappen mee kunt geven. We leggen hieronder uit wanneer je welke eigenschappen het best kunt gebruiken.

1. Activiteit aanmaken

Hoe: in het hoofdmenu kun je navigeren naar de beheer pagina. Selecteer de tab activiteiten. Hier staan alle activiteiten die je ooit toegevoegd hebt. We hebben standaard Verlof en Ziek al voor je ingevuld, deze kun je alleen op je eigen organisatie boeken. Klik op nieuwe activiteit, je ziet onderstaand venster.

Gegevens invullen
Geef je activiteit een herkenbare naam die iedereen in je organisatie herkent. In dit voorbeeld hebben we een koppeling geactiveerd en kun je een product/artikel selecteren uit je boekhoudsoftware. Als je dit venster niet ziet heb je geen koppeling aanstaan in het app center. Geef je activiteit een tarief en bepaal of hij standaard facturabel is.

Ga ik deze vaker gebruiken?
Nu is het belangrijk om je af te vragen of je deze activiteit vaker gaat gebruiken op meerdere klanten. Het houden van een meeting zoals in het voorbeeld komt bij iedere klant voor. Ik vink hierbij aan: standaard bij nieuw project. Als mijn teamleden of ik een nieuw project aanmaak kunnen we deze activiteit altijd boeken op het project. Zo hoeven we hem niet bij iedere klant opnieuw aan te maken en ontstaan er geen dubbele activiteiten.

Activiteit op een later moment toevoegen
Je hebt een nieuwe activiteit binnen je organisatie of had deze nog niet aangemaakt. Je wil wel dat hij op ieder project standaard te boeken is. Vink dan de onderste checkbox aan 'Activiteit aan alle huidige projecten toevoegen'.

Wil je op een later moment je activiteit bewerken? Ga dan altijd naar de beheer pagina, selecteer een activiteit en voeg de wijziging door. Wanneer je een activiteit wil verwijderen, verwijder je daarmee alleen de activiteit. Niet de uren die ooit op dat activiteit geschreven zijn.