Alle collecties
Integraties
Boekhouding
Hoe koppel je Moneybird aan TimeChimp
Hoe koppel je Moneybird aan TimeChimp

Met de Moneybird koppeling kun je eenvoudig alle klanten importeren en van je uren een factuur aanmaken.

Jorrit Meijer avatar
Geschreven door Jorrit Meijer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

Over Moneybird

Moneybird is een volledig online boekhoudpakket, speciaal ontwikkeld voor ondernemers, waarin je boekhouder gratis met je mee kan kijken. Je kunt zonder extra kosten meer gebruikers uitnodigen. Je maakt offertes en facturen in een handomdraai, verwerkt eenvoudig je inkomende documenten door gebruik te maken van de handige (en gratis!) scan en herken functie. In je rapporten zie je direct hoe je ervoor staat, waar en wanneer je maar wilt!

Moneybird richt zicht op zzp’ers, starters, kleine ondernemers en het MKB.

Koppeling activeren

Om een koppeling te maken met Moneybird ga je naar Instellingen (tandwieltje) > App Center > Integraties, en klik je op de Moneybird App. Je kunt deze gratis activeren.

Bij het activeren word je doorgezet naar Moneybird om je inloggegevens in te vullen en TimeChimp toegang te verlenen. Het toegang verlenen kan enkele seconden duren. 

Wanneer dit succesvol is word je doorgezet naar de instellingenpagina van Moneybird in TimeChimp (Tandwieltje > App Center > Integraties > Moneybird). Je kunt hier een standaard administratie en product kiezen. 


Artikelen

Je kunt in Moneybird producten aanmaken, zodat de hieraan gelinkte factuurregels direct aan het juiste BTW-percentage en categorie (o.a. voor juiste grootboekrekening) worden gekoppeld. In TimeChimp kun je een standaard product kiezen bij de instellingenpagina van Moneybird. Daarnaast kun je ook aan een activiteit of een uitgave categorie een product koppelen (bij het bewerken van deze activiteit/categorie). Wanneer je nu uren registreert op deze activiteit en hier een factuur van maakt zullen ze automatisch de juiste categorie en BTW-percentage hebben.


Klanten importeren

Wanneer je een koppeling hebt met Moneybird kun je bij Instellingen -> Importeren alle klanten uit Moneybird importeren. Deze kun je vervolgens terugvinden bij 'Relaties'. De koppeling wordt gemaakt op het klantnummer veld in TimeChimp, deze moet overeenkomen met het debiteurnummer in Moneybird. Bestaat het klantnummer niet in TimeChimp? Dan zal er een nieuwe klant worden aangemaakt.

Je kunt er ook voor kiezen eerst je klanten in TimeChimp aan te maken. Bij het aanmaken van een factuur in Moneybird zal hij dan automatisch de klant in Moneybird aanmaken wanneer deze niet bestaat. Hierbij wordt gekeken naar het klantnummer, als het klantnummer dat TimeChimp opstuurt (nog) niet bestaat in Moneybird wordt de klant aangemaakt.

Factuur aanmaken

Je kunt eenvoudig een factuur aanmaken van alle uren, uitgaven en ritten in Moneybird. Ga hiervoor naar Overzichten > Uren, selecteer de uren (of uitgaven/ritten) en kies voor Acties > Factureren in Moneybird.

Ook kun je vanuit 'Financieel' > 'Ongefactureerd' of 'Financieel' > '+ Nieuwe factuur' je klanten/projecten factureren en deze vervolgens doorzetten naar Moneybird. Dit kan handig zijn met projecten die bijvoorbeeld een abonnement of vaste prijs als factuurmethode hebben.

Wanneer je facturen naar Moneybird stuurt, bijvoorbeeld via 'Ongefactureerd' > 'Factureren in Moneybird' zal TimeChimp ook een factuur aanmaken en deze meteen als 'betaald' markeren.

Was dit een antwoord op uw vraag?